Rotterdam,
07
oktober
2019
|
10:45
Europe/Amsterdam

‘Mijn Baljuw’, de school als emancipatiemotor van de samenleving

‘Mijn Baljuw’, de school als emancipatiemotor van de samenleving

Op 8 oktober vindt van 13.00 – 17.00 uur op de locatie Baljuwstraat 2 van Albeda in Rotterdam voor de tweede keer een locatiemiddag plaats in het kader van ‘Mijn Baljuw’. Mijn Baljuw is een project van en voor de 'bewoners' van Albedalocatie Baljuwstraat. De ambitie is met elkaar te zorgen voor een aantrekkelijke leer- en werkomgeving, waarin alle studenten, docenten en (facilitaire) medewerkers zich prettig, veilig en thuis voelen.

Mijn Baljuw is geïnspireerd op de Engelse methodiek Safegarding, uitgewerkt in een viertal uitgangspunten: de school is een aantrekkelijke leer en werkomgeving, de school is een veilige en sociale omgeving, de school is een oefenplaats voor democratie, inspraak en burgerschap en de school is een actieve partner in de omgeving.

Programma:

13.00 uur                  Gezamenlijke opening, brassband, hapjes en smoothies

13:10 uur                  Opening

13.20 – 13.50 uur     Open podium voor talent van de Baljuw

14.00 – 14.45 uur     Eerste workshopronde

15.00 – 15.45 uur     Tweede workshopronde

15.50 uur                  Onthulling van de boom (kantine)

16.00 uur                  Snack en afsluiting met de brassband

Het complete programma wordt ingevuld en verzorgd door studenten van Albeda Startcollege en Albeda Horecacollege, cursisten Taal & Inburgering en het gehele personeel van de locatie Baljuwstraat, zowel onderwijzend als ondersteunend. Workshops over o.a.: gezelschapsspellen, bankpasfraude, gitaar workshop, koekjes bakken, budgetteren, salsa, sing-in, drama, Spaanstalige liedjes, handlettering en nog veel meer!

Albeda

Albeda is een regionaal opleidingscentrum in Rotterdam en omgeving. Met kleinschalig, herkenbaar en aantrekkelijk onderwijs voor vakmanschap en burgerschap, vormgegeven in colleges. We bouwen samen met bedrijven aan een ondernemende school voor beroepsonderwijs in de stad en de regio. Daarbij werken we intensief samen met de onderwijsinstellingen in onze omgeving, zowel het toeleverend als het vervolgonderwijs.