Rotterdam,
18
januari
2022
|
12:33
Europe/Amsterdam

Maak impact als partner in de Talenthub op Zuid!

Albeda heeft in samenwerking met haar netwerk een innovatief project ontwikkeld dat de naam Talenthub op Zuid heeft gekregen. In dit project komen verschillende succesvolle pilots van Albeda en haar partners samen om te voorkomen dat jongeren die uitvallen of dreigen uit te vallen aan de zijlijn van de samenleving komen te staan. Een belangrijk en uniek project in Rotterdam-Rijnmond waarbij wij zoveel mogelijk partners willen betrekken om een onvergetelijke impact te maken voor onze jongeren en de stad!

Impact maken
We gaan werken met korte en op maat gerichte programma's waar jongeren onder zeer intensieve en uitgebreide begeleiding werken aan hun 21st century skills en hun basis skills. De jongeren zullen hiermee vaardigheden verzilveren waar werkgevers om zitten te springen.

Het programma wordt samen met partners vormgegeven en de vaardigheden worden met inbreng van de werkgevers bepaald en door de partners aangeboden. De deelnemers doorlopen een inhoudelijk, inspiratievol en betekenisvol programma met veel actie, beleving en plezier.

De Talenthub op Zuid: verbinding in talentontwikkeling
De Talenthub wordt een plek waar jongeren thuishoren en bij willen horen. Een plek waar de vlam weer aangaat en waar passie aangewakkerd wordt, juist door perspectief te bieden. Daarbij richten wij ons op alle kwalificaties in de volgende sectoren: industrie, specialistische zakelijke dienstverlening, de wereld van IT,  bouw & installatie (energie), horeca (en cultuur) en de zorg.  De Talenthub wordt daarmee als de oplossing gezien van een kloof in de doorstroom van jongeren die uitgevallen zijn of dreigen uit te vallen. De Talenthub zal een onmisbare schakel zijn voor duurzame participatie op de arbeidsmarkt! Want het feit dat jongeren uitvallen of dreigen uit te vallen wil absoluut niet zeggen dat zij geen talenten hebben.

Save the date: kennissymposium Talenthub op Zuid 29 maart
De lancering van de Talenthub op Zuid vindt plaats in een kennissymposium dat gepland staat op 29 maart van 13:30 -17:00 uur. Hierover zal binnenkort meer informatie volgen.

Partners
Wil jij ook meedoen en heeft jouw bedrijf waardevolle input of ideeën waarmee je een verschil kunt maken voor onze jongeren en Rotterdam? Neem dan contact op met Gyzlene Kramer-Zeroual, programmamanager Strategie en Externe Betrekkingen, via de onderstaande contactgegevens. In de Talenthub op Zuid werken wij op dit moment samen met partners als Shell, Facilicom Group, Randstad, IT Campus Rotterdam, Deloitte, Rabobank, VNO-NCW, NPRZ en gemeente Rotterdam.

De Talenthub op Zuid is onderdeel van de strategische programma’s van Albeda. Voor meer informatie over deze programma’s en de Talenthub op Zuid kun je contact opnemen met Gyzlene Kramer-Zeroual | programmamanager Strategie en Externe Betrekkingen | [email protected] | T 06 43253886

Albeda is een regionaal opleidingscentrum in Rotterdam en omgeving. Met kleinschalig, herkenbaar en aantrekkelijk onderwijs voor vakmanschap en burgerschap, vormgegeven in colleges. We bouwen samen met bedrijven aan een ondernemende school voor beroepsonderwijs in de stad en de regio. Daarbij werken we intensief samen met de onderwijsinstellingen in onze omgeving, zowel het toeleverend als het vervolgonderwijs.