Rotterdam,
22
september
2020
|
10:35
Europe/Amsterdam

Leerwerkplaats Albeda & Norlandia ‘springt’ van start

Op maandag 14 september jongstleden was het zo ver. Studenten, praktijkopleider Annet de Vlaming en Albeda-docenten Danielle Ravel, Hilly Simon en Janneke Polak-Goedegebuure gaven met een sportief cadeautje (springtouw), samen het startsein voor de nieuwe leerwerkplaats van Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk en Norlandia kinderopvang.

Partners in opleiden

Deze nieuwe leerwerkplaats is geen sprong in het diepe, want Albeda & Norlandia zijn al jaren partners in het opleiden van pedagogisch medewerkers. De leerwerkplaats is een beroepsgerichte leer-werkomgeving waar 20 studenten van de mbo-opleidingen Pedagogisch medewerker kinderopvang en Gespecialiseerd pedagogisch medewerker in de beroepspraktijk van de kinderopvang worden opgeleid.

Eerste stage op de bso

Onder begeleiding van twee docenten en de praktijkopleider gaan studenten van Albeda-locatie Alexanderlaan bij Norlandia (locatie Willem Hedaweg, Overschie) aan de slag met theorie- en praktijkopdrachten. In de ochtend volgen ze daar de lessen en ’s middags brengen ze wat ze geleerd hebben, meteen in de praktijk! De bso-groepen van Norlandia (buitenschoolse opvang) zijn hun stage/leerwerkplaats.

Beroepshouding

Enkele weken geleden is de eerste lichting studenten begonnen met een introductie op de opleiding en op hun stageplek. Praktijkopleider Annet: “De studenten laten meteen een goede beroepshouding zien! In de eerste week namen ze al het initiatief om op de bso-groepen alles voor de dag klaar te zetten. We hopen deze stijgende lijn door te zetten en samen goede nieuwe beroepskrachten op te leiden.”

Leerteams

Docent Danielle: “Onze studenten werken samen in leerteams. Ieder leerteam gaat op zijn eigen manier aan de slag met een ‘vijf weken plan’. In dit plan geven ze zelf aan wat ze komende weken willen leren en hoe ze dat gaan bereiken. Leuk om de verschillen en ontwikkeling te zien bij studenten! Ik vind het ook heel fijn dat ze in dit traject vanaf dag 1 stage lopen. Zij kunnen daardoor direct de koppeling maken tussen theorie en praktijk.”

De leerwerkplaats biedt voordelen voor alle partijen: studenten van Albeda zijn verzekerd van een goede stageplaats én krijgen na het behalen van hun diploma ook nog de mogelijkheid om in dienst te treden bij Norlandia!

Meer weten?

Lees meer over de leerwerkplaats Albeda & Norlandia kinderopvang.