Rotterdam,
13
juli
2018
|
10:57
Europe/Amsterdam

Koningin Maxima op werkbezoek bij NPRZ en Albeda Zorgcollege

Donderdag 12 juli werden de aanwezige collega’s op de locatie Rosestraat verrast door een werkbezoek van Koningin Maxima. Rond 14.40 uur werd de koningin ontvangen door Anky Romeijnders en de directeur van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) Marco Pastors.

Na een korte kennismaking ging de delegatie naar Albeda Zorgcollege waar in de docentenkamer een gesprek plaatsvond over LOB en de AanDeBak-garantie in aanwezigheid van:

  • Marco Pastors, directeur NPRZ (gastheer)
  • Anky Romeijnders, lid college van bestuur Albeda
  • Ingrid Tuinenburg, directeur Albeda Zorgcollege
  • Geert Millekamp, Rector Scholengroep Nieuw-Zuid, voorzitter LOB-tafel NPRZ
  • Jan Kweekel, lid College van Bestuur Scheepvaart en Transport College en bestuurslid NPRZ namens de onderwijspartners
  • Gijsbert van Herk, bestuurder stichting Humanitas (leverancier zorg en welzijn regio Rotterdam), lid dagelijks bestuur NPRZ
  • Ruud Vat, voormalig directeur Vat Logistics, bestuurder Deltalinqs, bestuurder Transport en Logistiek Nederland, lid dagelijks bestuur NPRZ
  • Hans Rijnierse, voormalig CEO Sodexo en ambassadeur NPRZ

Rond 15.10 uur was het tijd om onze studenten te spreken en aan het werk te zien in het Skills Lab van Albeda Zorgcollege. Onder enthousiaste leiding van de collega’s Gerda Bokslag, Hans van den Berg en Reggy Braakhuis gaven onze studenten tekst en uitleg over de wijze waarop zij leren, hun vak uitoefenen en de mogelijkheden die zij zien om via de AanDeBak-garantie aan het werk te komen in de zorg. Het werd een mooi en prettig gesprek, waarbij onze koningin niet alleen aandachtig luisterde, maar ook vragen stelde. Vol interesse liet zij zich informeren en uiteraard werd er een groepsfoto gemaakt. De studenten en collega’s kijken met veel plezier terug op deze mooie ontmoeting met Koningin Maxima en waren trots dat zij hun verhaal mochten vertellen aan de koningin. Het werkbezoek eindigde met een korte terugblik en complimenten voor eenieder die een bijdrage heeft geleverd aan het bezoek.

Het werkbezoek was georganiseerd vanuit NPRZ. Koningin Maxima startte dan ook daar haar werkbezoek in aanwezigheid van burgemeester Aboutaleb. Vervolgens ging de delegatie naar het Werkplein in IJsselmonde alwaar gesproken werd over hoe je mensen die lang thuiszitten weer kan activeren en aan het werk kunt helpen. Ook werkzoekenden konden hun verhaal vertellen. Het was een mooi werkbezoek en het is goed om te kunnen constateren dat onze koningin aandacht heeft voor datgene wat er speelt in de maatschappij en binnen het onderwijs. Voor NPRZ is het een steun in de rug voor het werk dat zij, in samenwerking met onderwijs en andere partners, doen om Zuid op de kaart te zetten.