Rotterdam,
27
september
2019
|
11:03
Europe/Amsterdam

Kapsels Tweede Kamerleden op Prinsjesdag verzorgt door Albeda alumni Sophie Schram.

Het MBO vervult een essentiële rol in onze samenleving. Dat wordt op een praktische manier op Prinsjesdag onder de aandacht gebracht. Net als voorgaande jaren worden Tweede Kamerleden op Prinsjesdag uitgenodigd om hun haar en make up te laten verzorgen door mbo-talenten. Op deze bijzondere dag willen de prominenten er natuurlijk op hun allerbest uitzien. Voorafgaand aan de troonrede op Prinsjesdag, dinsdag 17 september, hebben zij hun haar laten stylen en/ of make-up laten verzorgen door talentvolle mbo studenten. Deze activiteit was in het kader van ‘Dit is mbo’ en is dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door WorldSkills Netherlands.

Dit jaar werd Sophie Schram vierde tijdens de landelijke finale van Skills Heroes. Sophie is succesvol afgestudeerd bij Albeda Beauty & Fashioncollege van de opleiding kapper. Zij is samen met de andere finalisten door Skills Netherlands uitgenodigd om Tweede Kamerleden op Prinsjesdag op hun allerbest uit te laten zien. Tijdens Prinsjesdag 2019 heeft Sophie meegeholpen om de ministers en Tweede Kamerleden een prachtig kapsel te geven.

Antje Diertens van D66, Kirsten van de Hul van PVDA, Suzanne Kröger van Groen Links en Wytske de Pater – Postma van het CDA hebben plaats mogen nemen in de stoel van Sophie.

Skills Netherlands organiseert samen met onderwijs en bedrijfsleven jaarlijks vakwedstrijden onder mbo’ers. Studenten krijgen zo de kans om hun talenten te laten zien in tientallen vakrichtingen. De activiteit op Prinsjesdag organiseert WorldSkills Netherlands in samenwerking met een aantal partners: de Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie (ANKO), LifeStyle Salon The Hague, SBB, de MBO Raad, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, CNV Vakmensen en FNV MOOI.