Rotterdam,
27
mei
2019
|
12:14
Europe/Amsterdam

Iylaf Bayati is onze nieuwe Albeda mbo-ambassadeur!

Iylaf Bayati, eerstejaars studente van de opleiding Verpleegkunde, is op 24 mei verkozen tot Albeda mbo-ambassadeur. In een gemotiveerd betoog wist zij goed uit te dragen waarom het mbo waardevol is voor onze maatschappij en zij betrok hierbij de jury. Zij vroeg aan jurylid Desiree Hernandez, de Albeda mbo-ambassadeur van het afgelopen jaar, wat zij zou doen als mensen tegen haar zouden zeggen dat mbo stond voor Matig Beroeps Onderwijs. Desiree gaf aan dat zij hier tegenin zou gaan. “Ik ook!”, antwoordde Iylaf. In een persoonlijk verhaal uitte zij vervolgens haar trots op het mbo. Ook haar docenten zijn enthousiast over Iylaf. Zij viel op als lid van het studentenplatform Verpleegkunde en tijdens de studentarena. Zij is proactief en wil graag meedenken in het onderwijs.

Mbo’ers pakken aan
De mbo-ambassadeur is een initiatief van de MBO Raad om te laten zien hoe belangrijk het mbo voor Nederland is. In de komende maanden gaat Iylaf in de challenge ‘Mbo’ers pakken aan’ de strijd aan met de nieuwe ambassadeurs van de andere roc’s in Nederland. In november 2019 wordt de nieuwe landelijke mbo-ambassadeur gekozen. Op dit moment vervult Desiree Hernandez van de Albedaopleiding Onderwijsassistent deze rol.

College-ambassadeurs
Naast Iylaf presenteerden nog zeven andere gedreven Albedastudenten zichzelf aan de jury bestaande uit: Ron Kooren (voorzitter college van bestuur), Anky Romeijnders (lid college van bestuur), Gonda Pisters (directeur stafdienst Onderwijs & Kwaliteit), Janine Vermeltfoort (directeur Marketing & Communicatie) de eerdergenoemde Desiree Hernandez. Op basis van de criteria motivatie, creativiteit, communicatieve vaardigheden, gedrevenheid en belang van het mbo maakte de jury een keuze. Juryvoorzitter Ron Kooren gaf aan dat de keuze erg moeilijk was en dat de jury trots is op alle kandidaten. Alle overige kandidaten mogen zich vanaf nu ambassadeur voor hun college noemen en gaven aan deze rol met verve te gaan vervullen. Het gaat om:

Albeda Horecacollege

  • Rens Heckmans (opleiding Kok, Maassluis)

Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk

  • Shanayla Abdoel (opleiding Sociaal werk, Weena)
  • Nikita van Wijhe (opleiding Onderwijsassistent, Alexanderlaan)

Albeda Zorgcollege

  • Corry van Beek (opleiding Verzorgende IG, Alexanderlaan)
  • Gabrielle Hordijk (opleiding Verzorgende IG, Rosestraat)
  • Beyza Ozdemir (opleiding Verzorgende IG, Rosestraat)
  • Kayleigh Cleven (opleiding Verpleegkunde, Rosestraat)

Bekijk hier de foto’s van de bijeenkomst.