Rotterdam,
14
september
2020
|
09:15
Europe/Amsterdam

Introductiedagen nieuwe studenten Albeda Startcollege Sportlaan

Drie dagen lang kregen 18 klassen entreeopleidingen en anderstaligen van het Startcollege op de Sportlaan een uitgebreid programma met verschillende workshops aangeboden. Het doel van deze introductiedagen is om de nieuwe studenten op een ontspannen manier kennis te laten maken met elkaar, en met de docenten en mentoren. Dit is het derde jaar dat het georganiseerd wordt in samenwerking met bureau Rise, Galerie en recyclestudio ‘NIFFO’, Cocktailshakers van Cocktailbar Noa, de goochelaar Ray Saluki en de onze docenten van Logistiek.

Meerwaarde

De meerwaarde voor de studenten is om hen een warm welkom te geven en ze op hun gemak te stellen zonder dat ze direct in de schoolbanken en boeken moeten. Tegelijkertijd zijn de workshops educatief, bij kunst wordt er bijvoorbeeld een zelfportret gemaakt waarop in de loopbaanlessen aansluiting wordt gegeven door hun zelfportret met eigenschappen, vaardigheden en kwaliteiten aan te vullen. De workshop fotografie is erop gericht de studenten te laten zien hoe zij zich op een juiste manier kunnen presenteren.

De docenten van de opleiding Logistiek leren de studenten heftruck rijden. Docent Matthijs geeft de nieuwelingen instructies als ze voor het eerst een parcours rijden met de vorkheftruck. “Ik vind het fijn dat we in deze setting de studenten leren kennen, het is best spannend om een nieuwe opleiding te starten en op deze manier maken we een mooie start. Het was best puzzelen om de maatregelen van het RIVM toe te passen maar dat is allemaal gelukt.”

Workshops

Bureau Rise van Richard Lugten verzorgt al drie jaar uitdagende en educatieve activiteiten voor ons. 
Richard gaf de studenten een professionele basketbalclinic. Hij is de motor achter bureau Rise en is zeer ervaren met alle soorten doelgroepen en heeft een carrière als basketballer achter de rug. Hij heeft ook de educatieve workshops van zangeres Aux, Rapper Gio en fotograaf Steve verzorgd.

Zoë is de eigenaresse van Galerij & Recyclestudio Niffo op Afrikaanderplein. Zij heeft jarenlange ervaring met studenten vanuit de voorschool en in de Afrikaanderwijk heeft zij een maatschappelijke rol voor jongeren middels kunst en creativiteit. Elk jaar heeft Zoë een aantal stageplaatsen voor onze studenten, wat je noemt een hele fijne en creatieve samenwerking!

Ray Saluki is voormalig kampioen goochelen en ballonmodelleren. Met zijn kunsten neemt hij de studenten mee in de magie van het goochelen, en leert hun dat doelen stellen en bereiken in het leven geen illusie hoeft te zijn.

Cocktailbar Noa verzorgt cocktail workshops voor de horecaklassen. Deze worden mede verzorgd door John St. Hill: oud student van het Startcollege! Hij heeft stagegelopen bij deze cocktailbar tijdens zijn opleiding en is inmiddels een ervaren cocktailshaker/ bartender. Zo is John een inspirerend voorbeeld voor de nieuwe studenten hoe je na je opleiding bij het Startcollege een prachtige baan kan vinden. John” het is heel bijzonder om op je oude school een workshop te mogen verzorgen, de studenten vinden het leuk als ik ze uitleg waar je op moet letten als je een goede cocktail wil maken”.

Mooie start van het schooljaar

Student Ruchama heeft met plezier cocktails gemaakt zonder alcohol. “Leuk dat school dit voor ons organiseert, ik vind het wel fijn om zo het schooljaar te beginnen, het is gezellig en je leer elkaar zo kennen voordat het we met het echte werk gaan beginnen!

Farida docent Anderstaligen vindt de introductiedagen echt leuk! “Het is mooi om te zien hoe creatief de jongeren zijn, bij de workshops zie je de talenten zichtbaar worden. De ene student is een ster in fotografie en de ander schrijft prachtige songteksten. De verscheidenheid van de workshops is mooi.”

Bekijk hier de foto`s en hier de film.