Rotterdam,
03
december
2019
|
09:41
Europe/Amsterdam

Internationale conferentie en uitwisseling bij Albeda College Economie & Ondernemen

Internationalisering van groot belang in het mbo

Een stage volgen in het buitenland: het is inmiddels een gangbaar onderdeel van iedere (internationale) hbo-opleiding, maar in het mbo is dat nog geen standaard. Internationalisering, in de brede zin van het woord, is juist belangrijk voor mbo-studenten. Rotterdam doet veel zaken met buitenlandse bedrijven en heeft internationaal georiënteerde mbo’ers hard nodig. Het belang van internationalisering in het mbo kwam daarom aan de orde tijdens de conferentie ‘Seize the opportunity’ op maandag 25 en dinsdag 26 november.

“Additionally, Albeda's pedagogical approach to EQF level 2 teaching is very interesting. You have managed to create a feeling of belonging to the institution among your students, give them confidence and teaching them skills at the same time. Congratulations”. --reactie bezoeker conferentie

Conferentie
Deze conferentie, die georganiseerd werd in samenwerking met internationale netwerkorganisatie Ereivet en het Nationaal Coördinatie Punt ECVET experts, had het doel om het kwaliteitsniveau van het mbo-onderwijs te verhogen. Zo’n 33 gasten uit zes Europese landen, onderwijsinstellingen en politieke instellingen wisselden kennis en ervaring met elkaar uit. De conferentie ging onder andere in op de vraag hoe het mbo het bedrijfsleven in grote Europese steden kan faciliteren. Zo werd er onder meer gesproken over samenwerking tussen mbo- en hbo-onderwijs met als doel het verbeteren van een ondernemende houding, ondernemend gedrag en ondernemende vaardigheden van mbo-studenten.

Malta
Ook de 35 studenten uit Hongarije, Noorwegen, Finland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Turkije die deze week een uitwisseling hadden bij Albeda, waren op de conferentie aanwezig en presenteerden hun ervaringen. Zij ontwikkelden samen met de studenten van de opleiding International Business Studies een mini-onderneming. Al jaren heeft Albeda College Economie & Ondernemen een samenwerking met NETINVET bij het jaarlijkse uitwisselingstraject op het gebied van internationale handel en transport & logistiek. “Dit jaar hebben voor het eerst ook studenten op niveau 2 een uitwisseling gedaan,” vertelt directielid Yvonne Eijkenaar. “In Malta oriënteerden zij zich op hun toekomstige beroep in de financiële administratie of in de officesupport. Niet alleen merken we het effect van deze aanpak op hun houding. Studenten beleven er ook enorm veel plezier aan, ze voelen zich serieus genomen."

Walking tour Wilhelminapier
De conferentie werd afgewisseld met het bezoeken van Rotterdams hotspots, die gegeven werd door twaalf eerstejaars studenten van de opleiding Office support. Zo maakten de gasten een uitstapje naar de Markthal, werd er gedineerd in Albeda-restaurant Vips en bezorgden studenten van de opleiding Marketing & communicatie hun internationale gasten een mooie rondleiding over de Wilhelminapier.

Albeda

Albeda is een regionaal opleidingscentrum in Rotterdam en omgeving. Met kleinschalig, herkenbaar en aantrekkelijk onderwijs voor vakmanschap en burgerschap, vormgegeven in colleges. We bouwen samen met bedrijven aan een ondernemende school voor beroepsonderwijs in de stad en de regio. Daarbij werken we intensief samen met de onderwijsinstellingen in onze omgeving, zowel het toeleverend als het vervolgonderwijs.