Rotterdam,
18
september
2018
|
13:26
Europe/Amsterdam

Alexia en Ilse, studentes mode, maken Prinsjesdag-outfit voor Annemarie Jorritsma

Het is inmiddels een traditie geworden dat studenten van onze mode-opleidingen de kleding verzorgen voor een politica op Prinsjesdag.

Dit jaar mochten de studenten een ontwerp maken voor Annemarie Jorritsma. Zij kwam eerst op bezoek op de Sportlaan om haar wensen kenbaar te maken: een klassieke outfit zonder te veel frutsels en ook te dragen ná Prinsjesdag. Ilse Hoogendijk en Alexia Moutaftsi presenteerden het winnende ontwerp: een groene jurk met twee plooien en een groene mantel met ruitjes.

Ilse en Alexia zijn vervolgens aan de slag gegaan. “Mevrouw Jorritsma is nog drie keer langs geweest. Om haar maten te laten opnemen en om te passen. Fantastisch om dit te mogen doen. Mevrouw Jorritsma wordt waarschijnlijk veel gefotografeerd dus zijn deze jurk en mantel zijn nog lang terug te zien op internet.”, aldus een enthousiaste Alexia.

Ilse voegt toe: ”Tijdens die sessies vertelde mevrouw Jorritsma over haar werk, bijvoorbeeld over het referendum en Prinsjesdag, best interessant. Mevrouw Jorritsma was aan de ene kant een makkelijk model omdat ze verstand heeft van kleding maken. Aan de andere kant was het een beetje lastig omdat ze een grote, volwassen vrouw is met erg slanke benen.”

Ilse en Alexia hebben een pakket met verzorgingsproducten gekregen als bedankje en daarnaast zijn ze uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het voorlezen van de troonrede.