Rotterdam,
23
juni
2022
|
10:19
Europe/Amsterdam

Identity talk Keti Koti ‘Turning wounds into wisdom’

Tijdens Keti Koti op donderdag 30 juni en vrijdag 1 juli herdenken en vieren wij de afschaffing van de slavernij in Nederland en Suriname. Voor Albeda een belangrijk moment om samen met studenten bij stil te staan. Want een op de acht huidige Rotterdammers heeft voorouders die ooit tot slaaf gemaakt zijn in het Atlantisch gebied, meer dan in welke Nederlandse stad ook. Daarom organiseren wij op de Albeda locatie Zuster Hennekeplein samen met onze partner FunX de identity talk Keti Koti ‘Turning wounds into wisdom’.

Studenten van de opleiding Sociaal werker gaan tijdens deze identity talk in gesprek met Dennis Toppin voorzitter van Fofie Foundation en oprichter van onder andere Immersive Studio’s, Alaisa van Kallen, student Social work en Stevland van Black Men Talk. De gesprekken vinden plaats onder leiding van radio-dj Dulci van FunX. Wij bespreken deze ochtend wat voor gevolgen het slavernijverleden heeft op het hedendaagse leven en hoe we de wonden van het koloniale tijdperk en slavernijverleden kunnen omzetten naar iets positiefs, waar we als collectief op kunnen voortborduren.

In de avond zal de voorzitter van het college van bestuur, Ron Kooren samen met de programmadirecteur Strategie en Gelijke kansen, Gyzlene Kramer-Zeroual en student Nathaniël, een krans leggen bij het slavernijmonument in het Lloydkwartier in Rotterdam. Rondom het slavernijverleden en erkenning van discriminatie en racisme in Nederland is de afgelopen jaren het een en ander veranderd. Als opmaat naar het jubileumjaar 2023 zal over dit toenemende bewustzijn een manifest aan burgemeester Aboutaleb worden aangeboden.

Wil je meer informatie over Keti Koti neem dan contact op met Ahmet Dikbas | docent burgerschap en projectmedewerker Strategie en Externe Betrekkingen | T 06 46 94 61 52 | [email protected]. Keti Koti is een onderdeel van de strategische programma’s van Albeda. Voor meer informatie over deze programma’s kun je contact opnemen met Gyzlene Kramer-Zeroual | programmadirecteur Strategie en Gelijke kansen | [email protected]