Rotterdam,
13
juni
2019
|
09:10
Europe/Amsterdam

House of Esports, huis van de toekomst geopend door wethouder Sven de Langen

Sven de Langen, wethouder Volksgezondheid, Zorg, Ouderen en Sport van de gemeente Rotterdam was aanwezig bij de feestelijke opening van House op Esports in de wijk Feyenoord.” De gemeente Rotterdam heeft als ambitie om deze nieuwe vorm van sporten groots op de kaart te zetten en wil de Esports hoofdstad van Nederland worden. Het is belangrijk om jongeren te begeleiden, in Nederland zijn er 7,1 miljoen gamers, daarvan doen er 500.000 aan esports”.

Leerwerkplaats
Suzanne Langbroek, directeur Albeda College Economie & Ondernemen vindt de samenwerking met House of Esports en de gemeente Rotterdam belangrijk ”Esports is een bedrijfstak die sterk in ontwikkeling is en biedt vele mogelijkheden voor nu en in de toekomst. Studenten van verschillende opleidingen werken mee aan de evenementen en organisatie op deze leerwerkplaats. Leren werken in de praktijk is betekenisvol en aantrekkelijk onderwijs en daarnaast zijn de ontwikkelingen in de Esports zo enorm dat er straks beroepen zijn die we nu nog niet hebben. Albeda vindt het belangrijk om daar in mee te groeien”.

Naast gamen biedt House of Esports ook diverse workshops aan waarin maatschappelijke thema’s centraal staan. Je kunt denken aan bijvoorbeeld gamen & verslaving. Voor de jeugd is House op Esports in de wijk Feyenoord een prachtige en leerzame plek en iedereen is dan ook welkom!

Albeda College Economie & Ondernemen is trots op deze samenwerking. Voor meer info bekijk de site en hier de foto`s van de feestelijke opening.