Rotterdam,
15
maart
2017
|
13:50
Europe/Amsterdam

Hospice de Reiziger blij met cheque van Albeda College

Dinsdag 14 maart, in de week van Zorg en Welzijn, overhandigden Stef Etnel en Tamara van Son (studenten Verpleegkunde) en Ria Kijzerwaard, Gerda Bokslag, Marleen Boertje (medewerkers) van het Albeda College een cheque van 500 euro aan Mariska van Unen, coördinator van Hospice de Reiziger in Barendrecht.

De studenten van de opleidingen Verzorgende-IG en Verpleegkunde kiezen ieder jaar een goede bestemming voor het verzamelde geld van het vaardigheidsonderwijs. Dit jaar hebben zij gekozen voor het hospice.

Het hospice is een kleinschalig ‘bijna thuis-huis’ voor zieke mensen in hun laatste levensfase, die behoefte hebben aan palliatieve terminale zorg. Het hospice werkt grotendeels met vrijwilligers, die de gasten en hun naasten met zorg, aandacht en tijd ondersteunen. Zij worden hierbij begeleid door coördinatoren. Het palliatief thuiszorgteam van zorgorganisatie Laurens verzorgt de verpleegkundige specialistische zorg. De gasten behouden zoveel mogelijk hun eigen huisarts. Voor de financiering is het hospice afhankelijk van donaties en giften van particulieren en bedrijven.

De studenten dragen het hospice een warm hart toe en besloten daarom de financiële gift te geven. Het hospice is blij met de cheque van het Albeda College. Het geld krijgt een goede bestemming en wordt gebruikt voor de aanschaf een grote parasol voor het terras waar de gasten en hun naasten bij mooi weer lekker buiten kunnen zitten.