Rotterdam,
18
mei
2020
|
12:59
Europe/Amsterdam

Hoogste punt bouw Beroepscampus Middelharnis bereikt!

Het hoogste punt van de bouw van de eerste fase van de Beroepscampus in Middelharnis is bereikt. De bouw ligt, volgens aannemer Vaessen, ondanks de coronaperikelen, op schema. Zoals het er nu naar uitziet, zal de oplevering van dit nieuwe schoolgebouw eind december 2020 zijn. Dit betekent dat vmbo-leerlingen van de RGO en studenten van Albeda en Techniek College Rotterdam begin 2021 naar het nieuwe gebouw verhuizen.

Op dit moment wordt het gevelmetselwerk aangebracht en in de komende week start de aannemer met het storten van de afwerkingsvloeren. De volgende fase is de afbouw. Inmiddels is ook het fietspad langs de Langeweg/Olympiaweg weer geopend. Vanwege de coronasituatie heeft het normaal gesproken 'feestelijk moment' bij het bereiken van een hoogste punt in de bouw geen extra aandacht gekregen.

Met de realisatie van de Beroepscampus worden de keuzemogelijkheden voor alle leerlingen in de regio uitgebreid. Dankzij een intensieve samenwerking met het mbo, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties kunnen zij hier een mooie doorlopende opleiding volgen en in de nabije toekomst een goede baan vinden op het eiland.