Rotterdam,
15
juli
2021
|
16:14
Europe/Amsterdam

Albeda Startcollege is het startpunt om toekomstdromen waar te maken

Zijn naam is Arsheid Alhosan, 24 jaar oud, oud-student Albeda Startcollege Hellevoetsluis en hij heeft al heel veel hindernissen genomen om te komen waar hij nu is.

Arsheid “ik ben gevlucht uit Syrië, alles was verwoest door de oorlog en er was geen uitzicht op een goede toekomst. Ik heb een lange en moeilijke reis gehad toen ik vluchtte uit Syrië en in Nederland aankwam. Ik werd weer hoopvol toen ik mocht re-integreren en de Nederlandse taal leerde. Gelukkig kreeg ik ook een verblijfsvergunning en een huis! Ik had mij aangemeld voor een entreeopleiding niveau 1 bij het Albeda Startcollege in Hellevoetsluis. Ik heb hier in korte tijd heel veel geleerd en dit was de eerste opstap naar het verwezenlijken van mijn droom: een studie in geneeskunde.

Motivatie
Na het startcollege volgde ik versneld mijn niveau 2 opleiding bij Albeda. Daarnaast werkte ik bij KFC en mijn leidinggevende Edwin heeft mij ook veel geleerd. Ik vind hem een goede manager, hij werkt heel hard en maakt lange dagen. Hij is begonnen als keukenmedewerker en is opgeklommen tot manager door zijn doorzettingsvermogen. Dat geeft mij motivatie om ook door te zetten. Ik volgde veel cursussen om uiteindelijk te kunnen voldoen aan de eis voor aanmelden bij de studie geneeskunde. Ik heb geleerd dat niets onmogelijk is en als je hard werkt om iets te bereiken, je zeker zult slagen!

Een startpunt om toekomstdromen waar te maken

Judith Visser, onderwijsleider Hellevoetsluis, is heel trots op studenten binnen het Startcollege. “De meeste studenten die bij ons binnen komen moeten vaak net als Arsheid van heel ver komen, sommige zijn zelfs hun dromen verloren door tegenslag in het leven. Arsheid is het grote voorbeeld dat dromen daadwerkelijk waargemaakt kunnen worden wanneer je mensen in je omgeving hebt die in je geloven, je motiveren en je ondersteunen daar waar nodig is. Het is fijn om studenten te helpen op de weg naar succes. Ons team gaat ervoor om de student in zichzelf te laten geloven. Op het moment dat iemand dat doet en denkt de hele wereld aan te kunnen dan zorgt dat ervoor dat ze merken dat zij tot veel meer in staat zijn dan ze in eerste instantie dachten. Deze visie loopt als een rode draad door onze opleiding zoals bijvoorbeeld de one-liner;  'Kansen zien, kansen grijpen en waarde toevoegen' gegeven bij het vak ondernemend gedrag.  Arsheid heeft dit, net als vele andere studenten, ter harte genomen door kansen te zien, te grijpen en zijn droom na te jagen. Wij zijn trots op onze studenten en de groei die zij doormaken.”