Rotterdam,
23
november
2020
|
11:30
Europe/Amsterdam

Het aftellen is begonnen. De Jongerentop010 komt eraan en Albeda doet mee!

Het lijkt nog ver weg, maar over 3,5 week vindt de Jongerentop010 plaats. Op vrijdag 11 december krijgen de Rotterdamse jongeren tussen de 13 en 23 jaar een stem. Tijdens de Jongerentop kunnen Rotterdamse jongeren hun stem laten horen door met elkaar in gesprek te gaan over de impact van corona op hun leven. De thema’s onderwijs, toekomstperspectief, woonsituatie, maatschappelijke ongelijkheid en mentale gezondheid vormen de basis voor deze gesprekken. De uitkomsten van de top worden door de jongerenadviesraad van Rotterdam, Young010 omgezet tot een advies. Dit advies wordt aangeboden aan het B&W Rotterdam.

Er wordt op dit moment keihard gewerkt om de top zo veilig mogelijk voor iedereen te laten verlopen. De komende tijd zullen steeds meer tipjes van de sluier worden opgelicht, zoals het bekendmaken van alle locaties en de artiesten. Een van de vijf locaties waar de Jongerentop zal plaatsvinden is bij ons in de collegezaal op de locatie Rosestraat van Albeda. Ook wordt er vanuit de Jongeren Bijdrageregeling namens de gemeente Rotterdam en Thuis Op Straat vijf keer € 2.500,- weggegeven aan jongeren met een goed idee voor een initiatief in hun wijk of op hun (sport)vereniging.

De Jongerentop010 is een initiatief van Stichting LOKAAL Rotterdam (het centrum voor democratie in Rotterdam), in samenwerking met de Rotterdamse Jongerenraad Young010, de Rotterdamse gemeenteraad en de griffie. Stichting LOKAAL werkt samen met o.a. Bibliotheek Rotterdam, Albeda, Zadkine college, IKBENWIJ en mediapartners FunX en Open Rotterdam.

Wil je meer informatie over de Jongerentop010? Neem dan contact op met programmamanager Strategie en Externe betrekkingen Gyzlene Kramer-Zeroual via [email protected]