Rotterdam,
18
november
2020
|
20:06
Europe/Amsterdam

Hernieuwde samenwerking Albeda en Zadkine bij praktijkexamens ondertekend

Voor een zorginstelling of bijvoorbeeld een huisartsenpraktijk zou het niet uit moeten maken of de student van Zadkine komt of van Albeda. Zo vinden de twee roc’s. Daarom maken studenten van zes zorgopleidingen van Albeda Zorgcollege en Zadkine Gezondheidszorg, Welzijn & Sport College en al jaren gebruik van dezelfde praktijkexamens.

We maken het voor het werkveld makkelijker
Nu de eerste samenwerkingsovereenkomst uit 2016 binnenkort afloopt, is de samenwerking geëvalueerd. ‘Samenwerken is belangrijker dan concurreren’, verklaart Ingrid van Steenhoven, directeur Gezondheidszorg, Welzijn & Sport College bij Zadkine. De evaluatie was meteen een goede aanleiding om de samenwerking te vernieuwen en de examens te actualiseren.

Het werkveld is positief over de samenwerking van Albeda en Zadkine rond de examinering. ‘Door praktijkexamens op dezelfde manier af te nemen, maken we het voor het werkveld makkelijker’, vertelt Ingrid Tuinenburg, directeur bij Albeda Zorgcollege. Bij de praktijkexamens maken Albeda en Zadkine gebruik van de examens van het Consortium Beroepsonderwijs (kennisnetwerk en examenleverancier).

Op dinsdag 17 november ondertekenden Ingrid van Steenhoven (links) en Ingrid Tuinenburg (rechts) de hernieuwde samenwerkingsovereenkomst. Op de achtergrond v.l.n.r.: Andrea van der Schoot (Albeda), Diantha Rumahlewan (Zadkine) en Aly Dassen (Albeda)