Rotterdam,
15
september
2021
|
10:24
Europe/Amsterdam

Hart van Nederland maakt item van Albedadocent Jantiene Berg in gesprek met staatssecretaris Wiersma over schulden

Vrijdag 10 september bezocht Dennis Wiersma, staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid, docent Jantiene Berg om in het kader van de campagne 'geldfit.nl', het gesprek met haar te voeren over schulden en financiële problemen. Tegen het einde van de eerste lockdown sloot Jantiene noodgedwongen haar restaurant/hotel Stroom. Hoe moeilijk is het om aan je zelf toe te geven: ik ga dit niet redden? En welke tips kun je geven aan mensen die in een vergelijkbare situatie terecht komen? Over deze vragen sprak Wiersma met haar en studenten van de opleiding Luchtvaartdienstverlener. Hart van Nederland was daarbij aanwezig! Bekijk het item hier.

Door op zoek te gaan naar nieuwe talenten staat ze inmiddels voor de klas bij Albeda Rotterdam The Hague Airport College, waar ze met veel enthousiasme haar liefde voor het vak hotellerie en persoonlijk profileren overbrengt op haar studenten. "Ik geef ze tips mee om te voorkomen dat ze in de schulden komen maar bovenal leer ik ze te praten over problemen en zich niet te schamen. Er is altijd een uitweg". In haar rol als schuldenambassadeur spoort ze nu ook andere ondernemers aan om hulp te zoeken als er financiële problemen zijn.

Wiersma, die tijdens zijn werkbezoek ook het gesprek aanging met studenten over dit onderwerp, was erg onder de indruk van Jantiene's verhaal. ''Dank voor je verhaal Jantiene! Ik ben erg onder de indruk van de veerkracht die jij hebt getoond! Mede dankzij jou maken we praten over schulden en financiële problemen weer iets makkelijker. Benieuwd naar het verhaal van Jantiene? Zie hier het filmpje van het Ministerie.

Voor veel ondernemers is de crisis dagelijkse realiteit. Zo’n 1 op de 13 huishoudens heeft volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek problematische schulden. Daar zijn allerlei oorzaken voor. Daarom is het zo belangrijk dat we die verschillende, soms heel persoonlijke verhalen durven te vertellen. Alleen dan kunnen we elkaar op tijd helpen.


#eerstestaphelptjeverder