Rotterdam,
29
september
2021
|
11:36
Europe/Amsterdam

Gratis ontbijt op school, een goed begin is het halve werk

Vanmorgen vroeg kregen alle studenten, van Albeda Startcollege Haastrechtstraat, een gratis ontbijt aangeboden. Meer dan 100 ontbijtjes zijn klaargemaakt door docenten en studentencoaches van Werkshop. Claudia Illera zorgcoördinator/accountmanager is samen met Ingrid Wassink zorgdocent, beide van Albeda Startcollege, dit ontbijtproject gestart.

Armoedebestrijding
Claudia: “ Armoedebestrijding vinden we bij Albeda Startcollege belangrijk, we zijn al begonnen met het verstrekken van menstruatieproducten voor studenten. De tweede stap is nu om te kijken of er animo is voor het structureel verstrekken van een ontbijt voor onze studenten. We merken dat veel studenten niet eten in de ochtend, en dat is wel belangrijk voor de leerprestaties. We gaan onderzoeken hoeveel studenten hier behoefte aan hebben en wat de reden is dat zij niet eten. Onze leverancier Hanos groothandel horeca heeft dit ontbijt gesponsord, we gaan nu op zoek naar meer of andere sponsors.”

“We hebben de tasjes uitgedeeld en knopen dan gelijk een gesprek aan, zo krijgen we informatie over hoe de student ontbijt of juist niet. We willen het ontbijt structureel gaan verzorgen want iedereen heeft recht op gezonde voeding, zo blijf je fit en je let beter op in de klas. Onze studentcoaches zijn eerder alle klassen rond geweest om uit te leggen waarom we dit doen en waarom het belangrijk is. ” Aldus Ingrid.

Harm de Oude, raadslid GroenLinks, was aanwezig op de locatie. “Het is jammer dat dit nodig is maar het is fijn dat het Albeda Startcollege hier aandacht aan geeft. We gaan deze actie bespreken in het armoedeplatform en kijken of we voor dit project iets kunnen betekenen.”

Student Baqer roept, terwijl hij een ontbijt overhandigd krijgt van Ingrid: “dit is echt een toffe school”. Baqer volgt de entreeopleiding Horeca en zegt dat hij zich hier thuis voelt. “Thuis heb ik wel problemen en is het niet altijd gezellig, maar hier lachen alle docenten naar je en zijn heel vriendelijk, En nu krijg ik ook nog een ontbijt, ik ben echt blij!”