Rotterdam,
02
december
2020
|
08:57
Europe/Amsterdam

Gerard Matabaro nieuwe Albeda mbo-ambassadeur!

Gerard Matabaro, student van de opleiding Sociaal werker is op 1 december verkozen tot Albeda mbo-ambassadeur 2020-2021. De jury, onder voorzitterschap van cvb-voorzitter Ron Kooren, was onder de indruk van de boodschap van Gerard om het mbo nog meer op de kaart te zetten en meer zichtbaar te maken. Gerard gelooft in het mbo als fundament van de samenleving, maar vindt ook dat mbo’ers meer waardering mogen krijgen: “We moeten nu de kans grijpen om daar aandacht voor te vragen, in samenwerking met het bedrijfsleven!”

Trots

Gerard is geen onbekende voor Albeda. Tijdens de jaaropening van Albeda in augustus zat hij ook aan tafel om zijn boodschap te verkondigen. Daarnaast zit hij in de studentenraad van de opleiding Sociaal werker. Monika Prošogolaviciüté, studieloopbaanbegeleider bij Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk is super trots op haar student: “Ik heb hem gesproken en de klas heeft filmpjes naar Gerard gestuurd met felicitaties. Donderdag gaan we met elkaar taart eten!”

Gerard neemt het stokje over van Iylaf Bayati, student van Albeda Zorgcollege, die afgelopen jaar de bevlogen mbo-ambassadeur van Albeda was. Iylaf zat in de jury en gaf aan alle vertrouwen te hebben in haar opvolger.

Sterke kandidaten

Naast Gerard presenteerden nog drie andere enthousiaste, gemotiveerde en sterke studenten zichzelf aan de jury. Het waren:

  • Marietha Vermeulen, student Marketing & Communicatie
  • Marie Carine Kruizinga, student Managementassistent
  • Nimet Ozcan, student Verzorgende-IG (VIG) & maatschappelijke zorg

Op basis van de criteria vakkundigheid, maatschappelijke betrokkenheid en communicatievaardigheden maakte de jury een keuze uit de kandidaten. Om ze nog beter voor te bereiden op hun presentatie kregen de studenten eerst een korte workshop ‘pitchen’. Het eindoordeel van de jury kwam na lang beraad tot stand. Ron Kooren: “Het was ontzettend moeilijk om een student te kiezen. We zijn sowieso trots op jullie allen en voor ons zijn jullie stuk voor stuk ambassadeur van Albeda. Daarom nodigen wij jullie in januari uit om samen met de leden van het college van bestuur van Albeda te lunchen, nader kennis te maken en te bespreken bij welke activiteiten we jullie gaan betrekken.”

Landelijke ambassadeursverkiezing

Jaarlijks organiseert de MBO Raad de zoektocht naar dé Landelijke Ambassadeur mbo. Deze wordt gekozen uit de ambassadeurs van de deelnemende roc’s: studenten in het mbo die laten horen en zien dat en waarom het mbo voor hen en voor de maatschappij belangrijk is. Onze nieuwe ambassadeur Gerard zal begin januari deelnemen aan een startbijeenkomst, waar de gekozen ambassadeurs van roc’s kennismaken met elkaar. Daarna volgen challenges. In mei vindt het Ambassadeursgala in het Orpheus Theater in Apeldoorn. Tijdens dit gala wordt de landelijke MBO Ambassadeur gekozen.