Rotterdam,
12
april
2021
|
09:14
Europe/Amsterdam

FunX en Albeda bezegelen strategisch partnership tijdens live event op 14 april

Op woensdag 14 april van 13.00 tot 14.00 uur vindt via Teams een live event plaats ter gelegenheid van de ondertekening van een nieuw strategisch partnership tussen FunX en Albeda. Klik hier om deel te nemen.
De doelstelling van de samenwerking is om voor jongeren een groter netwerk en meer kansen op de arbeidsmarkt te creëren. Tijdens het event lichten John Olivieira,
bestuursvoorzitter Stichting G4-Radio (gedeeld merkeigenaar FunX) en Ron Kooren, voorzitter college van bestuur van Albeda, het partnership toe. Kooren: “De samenwerking met FunX zorgt voor nog meer verbinding van jongeren en studenten in onze prachtige, inclusieve regio.” Olivieira: “Ik geloof sterk in verbinden en samenwerken. Met dit partnership zorgen we ervoor dat jongeren de juiste tools krijgen om hun doelen te bereiken en de beste versie van zichzelf te worden." Ahmet Dikbas, projectleider van Albeda Next, gaat tijdens het live event met de bestuurders en studenten in gesprek over de drie pijlers van de samenwerking.

3 pijlers voor samenwerking

De samenwerking tussen FunX en Albeda richt zich op de volgende 3 pijlers:

Pijler 1: Samenwerking Albeda Next

Albeda Next organiseert online events met inspiratietalks en workshops voor studenten van Albeda. Hierbij staat steeds één van de 21e eeuwse vaardigheden centraal. Bijvoorbeeld een ondernemende mindset, mediawijsheid, samenwerken, digitale vaardigheden en netwerken. Op deze manier wil Albeda samen met FunX studenten inspireren en motiveren om, ook in coronatijd, zelf met deze vaardigheden aan de slag te gaan.

Pijler 2: Identity Talks - De stem van de jongeren

FunX en Albeda zijn voornemens gezamenlijk een reeks ‘talks’ te verzorgen waarbij jongeren de gelegenheid krijgen hun stem te laten horen over allerlei onderwerpen die spelen in de maatschappij. De eerste Identity Talk zal plaatsvinden op 15 april tussen 15.00 en 16.00 uur met als onderwerp Mental Health. Steeds meer jongeren kampen vanwege de coronacrisis met mental health issues en vinden het moeilijk om het hierover te hebben. Tijdens de Identity Talk wordt het taboe doorbroken middels een panelgesprek tussen studenten en rolmodellen.​

Pijler 3: Netwerken en Beroepspraktijk

FunX zet zich in om het stage-aanbod voor studenten van Albeda te vergroten. Daarnaast wil FunX jongeren verbinden aan haar netwerk van ondernemers en bedrijven. Bijvoorbeeld door samen met Albeda evenementen, programma’s of workshops op te zetten ter bevordering van praktijkervaring bij jongeren en de juiste matching tussen studenten en bedrijven.

 

Meer informatie

De samenwerking van Albeda en FunX is onderdeel van de Albeda-brede strategische programma’s. Voor meer informatie over deze programma’s kunt u contact opnemen met Gyzlene Kramer-Zeroual | programmamanager Strategie en Externe Betrekkingen | [email protected]

FunX

FunX is een jongerenmerk dat met haar muziekformat, nieuws, cultuur en aandacht voor maatschappelijke onderwerpen een impactvolle rol vervult in het dagelijks leven van stadsjongeren. 

Stichting G4-Radio is gedeeld merkeigenaar van FunX en is opdrachtgever voor de lokale content die onder de merknaam FunX wordt geproduceerd in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Stichting G4-Radio is een entiteit waarin de lokale omroepen Publieke Omroep Amsterdam, OPEN Rotterdam, Stadsomroep Den Haag en RTV Utrecht vertegenwoordigd zijn.   

 

Albeda

Albeda is een regionaal opleidingscentrum in Rotterdam en omgeving. Met kleinschalig, herkenbaar en aantrekkelijk onderwijs voor vakmanschap en burgerschap, vormgegeven in colleges. We bouwen samen met bedrijven aan een ondernemende school voor beroepsonderwijs in de stad en de regio. Daarbij werken we intensief samen met de onderwijsinstellingen in onze omgeving, zowel het toeleverend als het vervolgonderwijs.