Rotterdam,
29
september
2022
|
22:00
Europe/Amsterdam

Feestelijke opening Zorg Innovatie Centrum bij Franciscus

De snelle ontwikkelingen in de zorg vragen om een innovatieve leer- en werkomgeving, om mee te kunnen bewegen met het veranderende zorglandschap. Om deze reden opende Franciscus vanmiddag het eerste Zorg Innovatie Centrum (ZIC) op de verpleegafdelingen Longgeneeskunde en Cardiologie Longgeneeskunde, in samenwerking met Hogeschool Rotterdam en Albeda Zorgcollege. Dit is een leer- en werkomgeving waar zorg, onderwijs, innovatie en onderzoek in de praktijk samenkomen, met het primaire doel de patiëntenzorg te verbeteren. Het ZIC is mede tot stand gekomen via Zorg Innovatie Academie (ZIA).

Trots
Wij zijn erg trots op de samenwerking met Hogeschool Rotterdam en Franciscus Gasthuis & Vlietland. Met elkaar zorgen wij ervoor dat we groepsgewijs nog meer zorgprofessionals van de toekomst kunnen opleiden, die we heel hard nodig hebben!

Hoe ziet het ZIC eruit?
Het ZIC biedt ± 24 studenten (verpleegkundigen en andere zorgprofessionals) een stageplaats en tegelijkertijd werkt en leert de hele afdeling mee. Digitale leermiddelen worden ingezet waardoor iedere zorgprofessional, in opleiding en gediplomeerd, bekend raakt met digitale vaardigheden en tools. Daarnaast is het doen van onderzoek een belangrijk onderdeel binnen het ZIC waarvoor een lecturer practitioner vanuit Hogeschool Rotterdam wekelijks aanwezig is op de afdeling.

Bekijk hier de video over het ZIC.