Rotterdam,
08
november
2019
|
14:06
Europe/Amsterdam

Feestelijke opening van ‘De Thuiskamer’ door studenten Maatschappelijk zorg

Op dinsdag 29 oktober jl. hebben eerstejaars studenten van de opleiding Maatschappelijke zorg van locatie Slingeplein het lokale nieuws (TV Charlois) gehaald met de feestelijke opening van ‘De Thuiskamer’ van Huis van de wijk De Nieuwe Nachtegaal in de Rotterdamse wijk Charlois.

De eerstejaarsstudenten zijn sinds het begin van dit schooljaar druk bezig geweest met de voorbereidingen voor de feestelijke opening. Het doel van ‘De Thuiskamer’ is om de mensen uit de wijk een gezellige plek te geven om bij elkaar te kunnen komen. De studenten hebben allerlei activiteiten verzonnen om de bezoekers elke week op dinsdagmiddag te kunnen vermaken met een leuk programma.

De schatjes van Albeda
Op 29 oktober was dan eindelijk de feestelijke opening waarbij de studenten groots uitgepakt hebben. In de video van TV Charlois is te zien dat de ouderen heel blij zijn met dit project van de 'schatjes van Albeda' zoals ze onze studenten noemden. Er waren ballonnen, slingers, lekker eten en zelfs live muziek aanwezig. De gasten waren helemaal weg van de Hollandse liedjes die gespeeld werden met de accordeon door Ben en Frans. De studenten hebben de gasten van ‘De Thuiskamer’ verwelkomd, toegesproken en rondgeleid. De wijkbewoners en de studenten van Albeda Zorgcollege hebben met veel plezier met elkaar kennis gemaakt.

Bekijk hier het fotoalbum.