Rotterdam,
15
september
2020
|
15:24
Europe/Amsterdam

Feestelijke opening praktijkroute Albeda & KomKids

Op 14 september vond in Schiedam de feestelijke opening plaats van de praktijkroute van KomKids Kinderopvang en Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk. Voor studenten is de praktijk vanaf dag 1 de basis. We combineren bij deze praktijkroute niet leren met werken, maar vooral werken met leren.

Praktijk als basis voor nieuw opleidingstraject

De Praktijkroute, is een nieuw mbo-opleidingstraject, ontstaan vanuit het samenwerkingsverband tussen KomKids Kinderopvang, Albeda, KindeRdam en Zadkine. Samen hebben de organisaties één doel: meer goed geschoolde pedagogisch medewerkers op de arbeidsmarkt brengen.

Docenten Albeda komen naar vestiging KomKids

Via de praktijkroute kunnen studenten het diploma Pedagogisch medewerker kinderopvang of Gespecialiseerd pedagogisch medewerker halen. Vanaf het begin van de opleiding, zijn zij vier dagen per week aanwezig in de praktijk, bij een vestiging van KomKids. Gedurende de hele opleiding blijven de studenten bij deze organisatie leren en stage lopen.Docenten van Albeda komen twee onderwijsdagen per week naar KomKids om lessen te geven. Tijdens de onderwijsdagen gaan de studenten ook met projecten en opdrachten in de praktijk aan de slag. Daarnaast is er één dag per week een opleidingsdag bij Albeda in Vlaardingen voor het volgen van algemene vakken, zoals Engels, Nederlands, rekenen, burgerschap en eventuele keuzedelen.

Meer weten?

Artikel in AD editie Waterweg 'De praktijk als basis voor nieuw opleidingstraject tot pedagogisch medewerker'

Filmpje over de praktijkroute van Albeda & KomKids