Rotterdam,
18
oktober
2018
|
15:11
Europe/Amsterdam

Feestelijke opening Albeda-hub voor Albeda-medewerkers

Afgelopen juni vond voor onze externe partners en direct betrokkenen vanuit Albeda, de officiële opening van de Albeda-hub op de Wilhelminapier plaats. De hub, een multidisciplinaire leerwerkplaats van Albeda, is gevestigd in het Nieuwe Luxor Theater. Op 16 oktober was het de beurt aan medewerkers om kennis te nemen van onderwijsactiviteiten die vanuit deze hub worden vormgegeven en uitgevoerd. Tijdens de bijeenkomst vertelden Bertho Rombout, directeur cluster Hospitality van Albeda en Marc van Kaam, directeur van Luxor over deze bruisende leerwerkplaats en zetten zij hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst.

Veelzijdigheid van de Albeda-hub
Samen met het bedrijfsleven - Cruise Port Rotterdam, Gemeente Rotterdam, Nederlands Fotomuseum, Port of Rotterdam en Luxor Theater Rotterdam - zet Albeda deze leerwerkplaats op voor bedrijven, bewoners en bezoekers van de Wilhelminapier. Tijdens de presentatie, verzorgd door docenten van Albeda Travel & Leisure College werd duidelijk hoe veelzijdig de Albeda-hub is. “Door het zelf ontwikkelen van activiteiten op de Wilhelminapier en dit te combineren met opdrachten uit de praktijk leren onze studenten hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen”. Op deze manier krijgt de Wilhelminapier meer betekenis voor bewoners en bezoekers.”

Leren van elkaar staat centraal
De leerwerkplaats is een bruisende ontmoetingsplaats voor studenten en ondernemers, waarin het bereiken van resultaten en het leren van elkaar centraal staan. Vanuit de Albeda-hub op de Wilhelminapier worden verschillende activiteiten georganiseerd. Studenten van het Travel & Leisure College gaan bijvoorbeeld in bussen met cruisepassagiers presentaties over de stad verzorgen in verschillende talen. Daarnaast organiseren ze free walking tours voor diverse doelgroepen. Na de herfstvakantie zijn studenten van Economie & Ondernemen, team Marketing & Verkoop, op de maandagen aanwezig in de hub. Elke dinsdag vind je er studenten van team Officemanagement. Team Travel & Leisure is er op de woensdag, donderdag en vrijdag. Daarmee is de hub optimaal bezet. De teams gaan binnenkort met elkaar in gesprek over welke activiteiten zij gezamenlijk kunnen uitvoeren, om zo de juiste opdrachten te genereren met als doel studenten zo optimaal mogelijk op te leiden in de praktijk.

Horeca-studenten locatie Baljuwstraat verzorgen catering en hosting

Horeca-studenten locatie Baljuwstraat verzorgen hosting en catering