Rotterdam,
05
oktober
2022
|
13:55
Europe/Amsterdam

Feestelijke aftrap “MijnHaas” voor studenten en medewerkers Albeda

Donderdag 4 oktober was het feest op de locatie Haastrechtstraat. De aftrap van het project MijnHaas was een geslaagde en feestelijke middag. Alle studenten en medewerkers hebben diverse workshops gevolgd, van salsadansen, drummen, vorkheftruck rijden, zingen, koken, sporten tot zelfs een workshop robotisering met een echte robot. De meeste workshops werden gegeven door medewerkers van de locatie. Alle lessen waren deze middag uitgeroosterd zodat iedere bewoner van de Haastrechtstraat van de partij kon zijn.

Verbinding
Projectleider Brigitte Booij was enthousiast over het verloop van de middag. “Het doel om verbinding te maken is geslaagd! Studenten van verschillende opleidingen en collega`s van de staf en colleges hebben samen een energieke maar vooral een leuke middag gehad. Het was heel leuk om te zien hoe studenten samen met collega`s, die elkaar niet kenden, ontspannen en gezamenlijk plezier maakten.

We willen van de locatie een veilige en aantrekkelijke leer- en werkomgeving maken. Er zullen meerdere werkgroepen gevormd worden die zich gaan richten op de school als ontmoetingsplaats (activiteiten), leesbevordering, democratie (studentparticipatie en community platform), projectcommunicatie, maatjes, en andere nader te bepalen onderdelen. Door middel van het project “MijnHaas” willen we dat studenten én medewerkers op locatie Haastrechtstraat een basis hebben voor persoonlijke en beroepsgerichte ontwikkeling van waaruit zij zich een leven lang kunnen blijven ontwikkelen. Met elkaar werken we aan een aantrekkelijke pedagogisch werk- en leerklimaat waarin we verantwoordelijk voor elkaar zijn door voor elkaar te zorgen, en elkaar te respecteren en door rekening te houden met elkaar. Op deze manier dragen we met elkaar bij aan het persoonlijk gevoel van welbevinden en veerkracht.

De sfeer deze middag was erg goed, we hebben gezorgd voor leuke en uiteenlopende workshops die goed bezocht werden. Natuurlijk waren er lekkere hapjes en drankjes en Dj Max Flinterman, student Muzikant/producer, verzorgde het muzikale gedeelte. Ik heb na afloop alleen maar enthousiaste reacties gekregen van studenten en collega`s. Dit geeft een boost om het project MijnHaas verder uit te rollen.”

Opening VIPS
De opening werd verzorgd door Sander de Kramer ambassadeur Albeda, Jack de Jong  directeur Albeda Startcollege en Simone Fredriksz lid college van bestuur Albeda.  Zij gooiden bollen wol de zaal in om te laten zien wat verbinding voor eenieder kan betekenen en hoe je connectie maakt. Binnen enkele minuten werd een gigantisch spinnenweb van draden zichtbaar en de sfeer werd hierdoor energiek en uitgelaten.

Jack de Jong, initiatiefnemer van MijnHaas, was ook erg enthousiast, “op de Baljuwstraat zijn we hier al eerder mee gestart en mijn wens is dit op elke Albeda locatie uit te voeren. Wij willen onze studenten en collega's een veilige haven bieden waar zij zich prettig voelen en ruimte hebben om te groeien en ontwikkelen. Het begint met het maken van verbinding en gisteren zijn letterlijk en figuurlijk studenten en collega's van Albeda met elkaar verbonden.

Dit was een mooie eerste stap op de Haastrechtstraat!”

Bekijk hier de foto`s van het evenement en hier de film!