Rotterdam,
10
mei
2019
|
12:29
Europe/Amsterdam

Fantastische vibe tijdens warming up Albeda Next

Op donderdag 9 mei is de studentenmovement Albeda Next officieel van start gegaan met een event met als thema ‘Een Ondernemende Mindset’. Op de locatie Spinozaweg organiseerde een team van studenten, docenten en andere Albedamedewerkers een inspirerende dag voor 166 studenten. De openingsact Ik ben WIJ werd verzorgd door Lorenzo Elstak (Albedadocent) en Aloali Kananpour, die geloven in een WIJ-samenleving waarin ruimte is voor alle dromen. In enkele minuten overtuigden zij de studenten ervan dat Ik ben WIJ geen zweverig concept is. Inspiratietalks brachten vervolgens de zaal aan het denken en de workshops in de middag gaven onze studenten de next step in hun ontwikkeling op het gebied van 21e eeuwse vaardigheden. De hosts student Boudewijn Brandwijk en docent Cecilia Adriaanse zorgden samen met 20 ondernemers en het Next-team voor een aanstekelijke vibe gedurende de hele dag.

De macht over je eigen toekomst

Albeda Next programmeert extracurriculaire activiteiten voor studenten met een sterke link met loopbaan en burgerschap. Gyzlene Kramer-Zeroual (programmamanager Strategie en Externe Betrekkingen) is de drijvende kracht achter de beweging: “Het is onze ambitie dat Albeda Next uitgroeit tot een plek van ontmoeting, verwondering en het bekwaam worden in 21e eeuwse vaardigheden. Het is een inclusief concept voor studenten van alle niveaus en opleidingen. Het komende schooljaar gaan we dus op veel andere locaties dergelijke events organiseren!” Voorzitter van het cvb Ron Kooren sprak tijdens de bijeenkomst zijn trots uit op Albeda en het mbo. Hij moedigde de studenten aan om naast vakvaardigheden zich ook 21e vaardigheden eigen te maken: “Pak de macht over je eigen toekomst.”

Netwerken met ondernemers en golden tickets

Studenten kregen tijdens het event volop gelegenheid om te netwerken met ondernemers die de inspiratietalks gaven, zoals Zizi Fernandes van Mama Taxi, Khadija Sabriye van Comedy, Sinan en Levy van het kledingmerk Banlieue en regisseur/producent Abdelkarim el Fassi van Zouka Media (die later ook een workshop gaf). Ook de workshopleiders bleken fantastisch in staat de studenten te betrekken en enthousiasmeren. De twee studenten die zich per workshop van hun beste kant lieten zien, kregen een golden ticket en wonnen daarmee een prijs die de ondernemers zelf ter beschikking stelden. Van een klein startkapitaal, lidmaatschap van een business club en coaching, tot begeleiding bij het binnenhalen van de eerste klant. De verbinding tussen talentvolle studenten en (sociale) ondernemers werd tot stand gebracht. 24 studenten kunnen de next step ook daadwerkelijk gaan maken. Dank aan de ondernemers die dit mogelijk hebben gemaakt: Quincy Mahangi van BQ Branding, Liesbeth Fong en Rob Croonenberg van Qredits, Ibrahim Cicek van Carrièrejagers, Lorenzo Elstak en Aloali Kananpour, Abdelkarim, Floris Vervat van Jeeves, The NetworKing Charles Ruffolo, Rens en Marianne Linders van Het Ontwikkelpunt, Alessandro Lopes Joia van Filipo Chet, ondernemerscoach Rajiv Girwar, Online Bossbabe Eurshanie Nicasia en Zomerondernemer in samenwerking met Wesley Dos Santos van Diversité Footwear.

Aansluiten bij Albeda Next?

Studenten waren enthousiast en waardeerden de dag met een 7,8! Alle studenten die aanwezig waren en twee workshops volgden, ontvingen aan het einde van de dag een aanbevelingsbrief. Het was een dag met veel positieve energie, die naar meer smaakt. Op naar de volgende events!

Studenten en docenten die mee willen doen met Albeda Next kunnen zich aansluiten via een bericht op de Instagrampagina van @albedanext.

Bekijk hier de foto’s van het event op 9 mei, hier de lange film en de korte film.