Rotterdam,
20
juni
2019
|
08:47
Europe/Amsterdam

Fanatiek voetbaltoernooi studenten Baljuwstraat zorgt voor saamhorigheid

Waanzinnige fanatieke voetballers met hele goede technieken, enthousiaste supporters en een dame die geweldig verslag gaf van de wedstrijden. Ingrediënten die op 13 juni zorgden voor een fantastische challenge in het kader van het project Mijn Baljuw in samenwerking met Young Impact. Young Impact daagt jongeren uit om in actie te komen voor een ander. Daarom organiseerden studenten van het Albeda Startcollege met hun docent Houcin Hitli een voetbaltoernooi voor hun mede-studenten en studenten van het Albeda Horecacollege. Doel? Het stimuleren van saamhorigheid en verbinding met elkaar.

Prijsuitreiking door Gilbert Andrews

Op deze dag bezocht ook Gilbert Andrews Albeda op de Baljuwstraat. Deze 25-jarige Tanzaniaan heeft albinisme en is daarom zijn leven niet zeker. Hij bezocht ons land op uitnodiging van Amnesty International om de rechten van mensen met albinisme onder de aandacht te brengen. Gilbert kwam op het eind van het toernooi aan in een Amnesty-bus en werd met een luid applaus door tientallen studenten verwelkomd.

Twee teams eindigden gelijk en penalty’s moesten worden genomen om de kampioen te bepalen. Gilbert nam ook een penalty en scoorde een goal. Daarna reikte hij de bekers uit en gaf hij alle teamleden een medaille.

#MijnBaljuw

Er heerste een vrolijke en positieve sfeer gedurende de ochtend van het tournooi. Een van de uitgangspunten van het project Mijn Baljuw is het creëren van een aantrekkelijke leer- en werkomgeving waar iedereen zich prettig, veilig en thuis voelt. Dit, zodat mensen niet alleen naar school komen om te leren of te werken, maar ook om bij elkaar te zijn. Dat is goed gelukt. Wederom een mooie samenwerking tussen de colleges op de Baljuwstraat en de facilitaire medewerkers op de locatie.

Het verschil maken

Ook de samenwerking met Young Impact was op zijn plaats. De organisatie biedt een beproefd programma om burgerschapsonderwijs vorm te geven. Uitgangspunt is dat iedere jongere de wereld positief kan veranderen. Young Impact wil iedere jongere laten ervaren dat hij of zij met kleine dingen het verschil kan maken.

Bekijk hier de foto’s van het geslaagde voetbaltoernooi.