Rotterdam,
07
januari
2021
|
12:29
Europe/Amsterdam

Excellentietraject EBBD voor opleiding International business studies

Studenten met commerciële & internationale ambities kunnen per heden hun opleiding verrijken met een excellentietraject: onlangs heeft de opleiding International business studies een accreditatie gekregen voor het voeren van het excellentieprogramma European Business Baccalaureate Diploma (EBBD). Het EBBD-programma is een excellentietraject waarmee studenten zich verdiepen in international business in de Europese markt en daarmee toegang krijgen tot een groot Europees netwerk.

Werken, leven en studeren binnen Europa

In het excellentietraject verdiepen studenten zich onder andere in hrm, marketing, interculturele communicatie en Europees recht & burgerschap. Een stage in het buitenland en deelname aan onder meer internationale events is verplicht. Daarnaast worden de talen Engels, Duits of Spaans op alle beroepsgerichte onderdelen op een hoger niveau geëxamineerd. Het programma is gebaseerd is op de 3 pijlers: werken, leven en studeren binnen Europa.

Kwalificatie

“Door middel van dit programma geven wij studenten de mogelijkheid om hun kennis, ervaringen en netwerk binnen Europa te vergroten,” aldus Tom Geenen, coördinator EBBD. “Niet alleen toetsen we de kennis op verschillende niveaus, ook vaardigheden, de zogenoemde softskills (EQF-niveau 5) zijn een belangrijk onderdeel van het EBBD-traject dat onze studenten volgen. De kwalificatie biedt studenten toegang tot een groot netwerk van Europese onderwijsinstellingen, waarmee hun kansen op een baan significant worden vergroot”.