Rotterdam,
25
april
2019
|
09:39
Europe/Amsterdam

Event WIJS in WERK bij Albeda Horecacollege opnieuw succesvol

Maandagochtend 15 april kwamen diverse studenten, docenten en praktijkopleiders van Albeda Horecacollege samen voor het terugkerende event WIJS in WERK. Studenten van diverse horecalocaties van Albeda Horecacollege, ondernemers, leermeesters, adviseurs praktijkleren SBB en docenten gingen met elkaar in gesprek over het waarmaken van verwachtingen.

Onder leiding van Mira Kuipers van de organisatie MEERGLANS en Mandy Schild van Present Savvy werd het gesprek in goede banen geleid. Door hun neutrale positie kregen alle deelnemers evenveel ruimte om hun mening te geven over verwachtingen ten aanzien van de horecasector en Albeda. Studenten benoemden met name de sfeer, het kleinschalige en de persoonlijke begeleiding als redenen om voor Albeda te kiezen. Punt van aandacht is dat beloftes over activiteiten altijd nagekomen moeten worden. Bedrijven gaven aan graag met Albeda samen te werken door de korte lijnen met de bpv-coördinatoren. Nog meer contact of bedrijfsbezoeken worden wenselijk geacht.

Alle uitkomsten van het event WIJS in WERK worden gedeeld met de betrokken onderwijsleiders en directie. Er zijn veel tips gegeven door studenten over hoe voorlichting en bpv-begeleiding kan verbeteren. Ook dit keer heeft het event de verwachtingen waargemaakt. Door met elkaar in gesprek te blijven zijn er mooie resultaten geboekt.

Ter ondersteuning van het event WIJS in WERK is een website gelanceerd waarop alle deelnemers de ontwikkelingen kunnen volgen en waarop nieuwe opmerkingen/verbeteringen over het horecaonderwijs kunnen worden achtergelaten www.wijsinwerk.nu Heeft u vragen over onze horecaopleidingen of over het event WIJS in WERK stuur gerust een mail: j.rijksen@albeda.nl.