Rotterdam,
21
juni
2018
|
14:18
Europe/Amsterdam

Eindvoorstelling Albeda Danscollege: 'Someone once told me.'

Op woensdag 27, donderdag 28 en vrijdag 29 juni 2018 vindt de jaarlijkse eindvoorstelling van Albeda Danscollege plaats in Theater Zuidplein te Rotterdam.

Dit jaar staat de productie in het teken van 'storytelling'. Een goed verhaal is in de geschiedenis belangrijk geweest voor de ontwikkeling van de mensheid. Het heeft de Homo sapiens onderscheiden van de Neanderthaler. Met een gemeenschappelijk gedeeld verhaal, kunnen grote groepen mensen het eens worden en samenwerken. Door mythes en religieuze verhalen te delen, kan een gevoel van verwantschap ontstaan en worden grote samenlevingen mogelijk.

Bij storytelling gaat het er om mensen te raken op een emotioneel niveau. Zo voelt het publiek zich aangesproken en wordt zelf onderdeel van het verhaal. Daardoor zal het niet snel vergeten worden, sterker nog, zo wordt de boodschap graag doorverteld.Albeda Danscollege vertelt in deze productie verhalen van mensen die de choreograaf ooit hebben geïnspireerd… En misschien zeg jij na deze voorstelling: 'SOMEONE once told me'.

Artistiek team: Corinne Carton, Giorgio Costa, Ellis Dobber, Evelien Riemens
Hoofd dansopleiding: Corrine Leyte

Kaartverkoop via Theater Zuidplein (online en aan de kassa).