Rotterdam,
24
mei
2022
|
09:05
Europe/Amsterdam

Eerste Training High Dosage Tutoring (HDT) voor rekencoaches geslaagd!

Sinds er rekenonderwijs wordt gegeven, zijn er kinderen die te kampen hebben met rekenproblemen. Als het maar niet wil lukken, hoe krijg je dan toch het vertrouwen dat je het wél kunt leren? Hoe help je leerlingen in het basisonderwijs op korte termijn, op een effectieve manier hun rekenniveau te verhogen én hun zelfvertrouwen te vergroten?

Suzanne Nobels, docent van de opleiding Onderwijsassistent en Erna de Wolff, onderwijskundige van Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk ontwikkelden samen de Training High Dosage Tutoring (HDT) voor coaches en onderwijsprofessionals in het basisonderwijs. 

High Dosage Tutoring is een bewezen effectieve interventie om het sociaal-emotioneel welbevinden en het rekenniveau van kinderen met een grote leerachterstand te verhogen. Extra rekenondersteuning Uitgangspunt is dat leerlingen één lesuur per dag extra rekenondersteuning krijgen (op 1F-niveau). Dit onder schooltijd en onder begeleiding van een persoonlijke tutor. Deze tutor geeft twee leerlingen per keer onderwijs en richt zich tijdens het oefenen van de rekenvaardigheden op het opbouwen van zelfvertrouwen en een Growth Mindset. 

Sociale relaties tussen kind, ouder en school 
Naast de dagelijkse ondersteuning van de leerling is er wekelijks contact tussen ouders en de leerkracht. Tutoren werken ook nauw samen met professionals binnen de school. Doel van deze aanpak is het vormen van sterke sociale relaties tussen kind, ouder en school. 

Enthousiaste cursisten 
Docenten van het PCPO (Protestants Christelijk Primair Onderwijs) in Barendrecht en Ridderkerk beten het spits af. Zij volgden afgelopen maanden de training HDT ‘in company’. Eerst in fysieke vorm, en later online. De cursisten waren enthousiast over de verdiepingsslag die ze met behulp van de training konden maken. Ze zagen de leerlingen die ze begeleidden groeien door de periode heen. Suzanne Nobel: “Na een fijne samenwerking, volgt nog een evaluatie. Daarna gaan we samen met PCPO kijken hoe we verder gaan.”

Meer weten over de training HDT bij Albeda? 
Kijk op onze website voor meer informatie over deze training. 
Of neem contact op met Hilda Kizilirmak: [email protected].