Rotterdam,
01
mei
2018
|
00:00
Europe/Amsterdam

Eerste editie Silver Screen Filmfestival goed ontvangen

De eerste editie van het Silver Screen Filmfestival op 25 en 26 april is boven verwachting goed ontvangen. De eerste dag werd georganiseerd in samenwerking met Albeda Zorgcollege. Zo’n 150 studenten van de opleidingen Maatschappelijke zorg waren samen met hun generatie-filmdates en docenten aanwezig in LantarenVenster.

Omar Sy
De presentatie van de dag door Carin Gaemers en Hugo Borst, bekend van het Manifest ‘Scherp op ouderenzorg’, sprak jong en ouder aan. Net als de openingsfilm Dr. Knock met de Franse filmster Omar Sy, in zijn rol als plattelandsdokter. Ook de Nederlandstalige film Dorst met Simone Kleinsma en Oscarwinnaar Shape of water werden goed bezocht en gewaardeerd.

Gespreksrondes
De dynamische gespreksrondes in de foyer en de artiestenopvang van het filmtheater mochten rekenen op de gepassioneerde inzet van generaties die hun opvatting over wat voor hen van waarde is, met veel verve én in battle vorm, verdedigden.

Publieksdag
De publieksdag op 26 april is bezocht door het netwerk van Coalitie Erbij en Pluspunt Rotterdam tezamen met generatiedates uit de stad die aanschoven. Het gesprek met fotograaf/filmer Willem Sluyterman van Loo over waardering voor verzorgenden en verzorgden, vormde een interessant en prikkelend intermezzo in een dag die in teken stond van generaties en film.

 

Fotografie: Hilde Speet