Rotterdam,
12
juli
2019
|
10:20
Europe/Amsterdam

Eerste diplomering specialistenopleiding tot instructeur in het mbo

In september 2018 startte de eerste groep Albedacollega’s met de nieuwe eenjarige BBL-opleiding op niveau 4 voor instructeur mbo. De opleiding werd verzorgd door collega’s van het team onderwijsassistent op de locatie Rosestraat. De beroepspraktijkvorming vond plaats in de verschillende colleges. Een bijzondere constructie dus, waarbij Albeda zelf het leerbedrijf is én het onderwijs verzorgt. Op dinsdag 9 juli 2019 ontvingen 10 collega’s van verschillende colleges hun diploma.

Collega Carol van Ravens werkte 25 jaar als kapper en heeft daarmee een schat aan ervaring. Nu leert ze studenten van Albeda Beauty & Fashioncollege de fijne kneepjes van het vak in de rol van instructeur. Op deze wijze komt de praktijk in de klas tot leven.

Tweede groep
Inmiddels is er in februari een tweede groep instructeurs gestart en in september start opnieuw een groep. Deze groepen bestaan uit instructeurs van Albeda en van collega-ROC’s. Het is een intensief en inspirerend traject waarbij de praktijk het uitgangspunt is. Veel instructeurs hebben, zoals Carola, jarenlang in de praktijk gewerkt en ontwikkelen zich in de opleiding zowel pedagogisch als didactisch. Instructeurs hebben een functie als rolmodel en weten op basis van hun praktijkervaring inhoud te geven aan deze rol.

Meer informatie:
Heb jij ook veel praktijkervaring en wil jij je graag verder ontwikkelen op pedagogisch en didactisch vlak? In september start een nieuwe groep. Lees alles over de opleiding instructeur mbo of neem contact op met Greja van Turenhout, onderwijsleider Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk [email protected].