Rotterdam,
14
maart
2018
|
10:00
Europe/Amsterdam

Documentaire ‘Kijk naar mij’! bij OPEN Rotterdam

Vrijdag 16 maart om 18.30 uur zendt OPEN Rotterdam de documentaire ‘Kijk naar mij!’ van Albeda Zorgcollege uit. De uitzending wordt vrijdagavond ieder uur herhaald.

In juni 2017 organiseerde Albeda Zorgcollege de manifestatieweek ‘Kijk naar mij!’ voor haar studenten en zorgpartners. Naar aanleiding van het onderwerp vanzelfsprekende en liefdevolle zorg is een documentaire gemaakt. In deze film zoeken we uit wat vanzelfsprekende en liefdevolle zorg is en waarom dit niet altijd zo vanzelfsprekend is. Het resultaat is een film waarin veel zorgpartners zich herkennen. Een aantal gebruikt de film nu zelfs in hun eigen netwerk. Ze helpen dus bij het verspreiden van de boodschap waar Albeda Zorgcollege achterstaat.

In de documentaire portretteerden we Hugo Borst en Carin Gaemers, die de problemen in de zorg aan de kaak stelden met hun Zorgmanifest ‘Scherp op ouderenzorg’, een aantal zorgvragers, Anja Jonkers, hoofdinspecteur van de Inspectie Gezondheidszorg, zorgverleners, docenten en studenten om een genuanceerd en rijk beeld te geven van wat liefdevolle zorg is.

OPEN Rotterdam TV is te bekijken via een live stream op internet of via Ziggo digitaal tv kanaal 36 // digitale tv van KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1349.