Rotterdam,
25
september
2019
|
09:42
Europe/Amsterdam

Docenten en cursisten Albeda Startcollege, Taal & Inburgering gaan samen voor een geletterde regio!

Honderden gemeenten, bedrijven, bibliotheken, scholen en vele tienduizenden mensen kwamen van 9 tot en met 15 september 2019 samen met Stichting Lezen & Schrijven in actie voor een geletterd Nederland. Onder de noemer DURF! zetten vele mensen zich tijdens de Week van de Alfabetisering in voor een positieve leercultuur en een leven lang ontwikkelen. Het doel is dat meer mensen de kans krijgen om ook op latere leeftijd beter te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer of smartphone.

In het kader van deze week organiseerden docenten van Albeda Startcollege, Taal & Inburgering samen met DigiTaalhuis Nissewaard een NT2 QUIZ op taalniveau A1-A2. Albeda Startcollege in Spijkenisse is één van de partners van DigiTaalhuis Nissewaard. DigiTaalhuis is een centrale plek in Spijkenisse waar mensen met een taalachterstand met al hun vragen geholpen worden.

Op dinsdag 10 september kwamen er maar liefst twee groepen inburgeraars van Vluchtelingenwerk Spijkenisse met hun begeleiders en docenten meedoen met de quiz. Ook de deelnemers van alle partners van het DigiTaalhuis Nissewaard waren welkom.

Na afloop werden de juiste antwoorden op de quizvragen op het smartbord getoond en besproken. Het was een gezellige en leerzame dag. Alle deelnemers kregen ook informatie over de mogelijkheden om na hun inburgeringstraject bij Albeda verder te gaan (NT2 trajecten of mbo-opleidingen). Want onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen!