Rotterdam,
11
oktober
2021
|
17:05
Europe/Amsterdam

Docent Albeda College Economie & Ondernemen tweede bij verkiezing Duurzame Docent van het Jaar

Docent Yorrit Luijckx van Albeda College Economie & Ondernemen is tweede geworden bij de Duurzame Docentverkiezing 2021, categorie mbo. De Duurzame Docentverkiezing is onderdeel van de Dag van de Duurzaamheid Onderwijs. Er deden dit jaar ontzettend veel mbo-docenten mee, dus dit is een hele bijzondere prestatie! Yorrit heeft binnen het college het keuzedeel ‘duurzaamheid’ vormgegeven. Uit onvrede over de beschikbare methodes – waar de Sustainable Development Goals en de Donut Economie slechts als bijzaken worden genoemd – heeft hij onderwijs geschreven dat enerzijds verder reikt dan ‘douche 5 minuten en de wereld is gered’, en dat anderzijds niet zo abstract is als ‘door mondiale Co2 uitstoot wordt de kans op orkanen in Noord Amerika steeds groter’. Daarnaast organiseert Yorrit ieder jaar samen met Stichting Masterpeace de Sociaal Ondernemen Challenge. Bij deze challenge ervaren jaarlijks plusminus 150 studenten hoe het is om geld te verdienen én sociale impact te maken door zelf als ondernemer aan de slag te gaan.

Voorbereiding op de buitenwereld
De jury roemt het feit dat Yorrit duurzaamheid verbindt aan sociaal ondernemerschap. Dit aspect wordt namelijk heel vaak niet meegenomen. Jury: “Met de challenges maak je het voor de studenten uitdagend, spannend én bereid je ze voor op ‘de buitenwereld’. Je doet een beroep op hun creativiteit en oplossend vermogen, en geeft ze onopvallend allerlei tools mee, zoals kennis, inzicht en skills, die ze in de toekomst hard nodig zullen hebben. Ook maak je grote thema’s in de actualiteit zo behapbaar en krijgen studenten er grip op. Zo komt het dichterbij en kunnen ze ermee aan de slag. Het wordt onderdeel van hun eigen realiteit.”

We zijn enorm trots en feliciteren Yorrit van harte met zijn prestatie! Onze studenten mogen dolblij met hem zijn. Klik hier voor meer informatie over Albeda en duurzaamheid.