Rotterdam,
19
november
2020
|
15:26
Europe/Amsterdam

Diederik Gommers in gesprek met Albedastudenten

Woensdag 18 november was een bijzondere dag voor onze studenten van de studentenraad en Lutonbaan. Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, was aanwezig om met jongeren in gesprek te gaan. Om 16.30 uur werd het vragenvuur geopend en kregen studenten de kans om Gommers het hemd van het lijf te vragen. Onder leiding van Albedadocent Jamal Bennouhou van Albeda Facilitair & Veiligheidscollege, groot fan van Gommers, werd er een open en leerzaam gesprek gevoerd.

Jongeren zijn de toekomst
Meteen werd duidelijk dat Gommers het heel belangrijk vindt om in gesprek te blijven met jongeren en op zoek te gaan naar de juiste methode om jongeren te kunnen bereiken. ‘Jongeren zijn de toekomst’!
Onze studenten kregen dan ook alle ruimte om vragen te stellen als:
‘’Gaat de maatschappij ooit nog terug naar hoe het voorheen was?’’
‘’Vindt u het begrijpelijk dat jongeren bang zijn voor het vaccin?’’
‘’Kunnen we weer voltijd naar school als iedereen zich aan de maatregelen houdt?’’
‘’Hoe kunnen we in de toekomst leren van deze pandemie?’’

Blijf in gesprek
Gommers had een goed verhaal, maar zei ook eerlijk dat nog niet overal een antwoord op is. We moeten accepteren dat niet alles duidelijk is, maar hopelijk wel duidelijk wordt in de loop van de tijd. Dat we vooral geen angst moeten zaaien, maar eerlijk moeten zijn tegenover onszelf en dat iedereen hierin eigen keuzes maakt. Zijn belangrijkste boodschap was: Stop met polariseren en blijf in gesprek.
Neem jongeren serieus!

Tijdens de afsluiting werd Gommers, fervent Feyenoord-fan, bedankt met een Feyenoordkersttrui- en mondkapje, die hij meteen trots aantrok.

De uitzending van Jinek met Famke Louise en Diederik Gommers deed wat stof opwaaien. Na afloop was er vooral veel lof voor de manier waarop Diederik Gommers het gesprek aanging met Famke Louise over corona. Dat ontging ook onze docent Jamal Bennouhou van Albeda Facilitair & Veiligheidscollege niet. Jamal besloot contact te zoeken met Gommers om zijn waardering uit te spreken en trok meteen de stoute schoenen aan en heeft hem gevraagd of hij ook bij Albeda wil praten met studenten.