Rotterdam,
22
oktober
2018
|
17:00
Europe/Amsterdam

Desiree Hernandez finalist in landelijke verkiezing mbo-ambassadeur 2018

Een topprestatie van onze Albeda mbo-ambassadeur Desiree Hernandez! Zij hoort bij de laatste tien kandidaten die nog strijden voor de landelijke titel mbo-ambassadeur 2018.

Stichting Jarige Job
Samen met 41 andere kandidaten uit heel Nederland deed Desiree Hernandez, derdejaars studente Onderwijsassistent, mee met de tweede challenge bij de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Zij moesten met elkaar een dag lang de Stichting Jarige Job runnen, een organisatie die zich inzet voor de meest kwetsbare kinderen in Nederland door hen te trakteren op een verjaardagsbox. De kandidaten hebben een dag lang de taken van de medewerkers en vrijwilligers overgenomen door traktaties te maken, verjaardagsboxen in te pakken en gasten uit het bedrijfsleven te benaderen en uit te nodigen voor een spetterend feest.

De vakjury volgde hen de hele dag en heeft tien studenten gekozen die het meest opvielen door hun maatschappelijke betrokkenheid, communicatieve vaardigheden, probleemoplossend vermogen, creatief denken en vakkundigheid. Desiree is één van hen. Ze heeft het top gedaan en we zijn supertrots op haar!

Mbo’ers pakken aan
Op de Dag van het mbo, maandag 19 november, staan er nog twee uitdagende challenges op het programma voor de overgebleven kandidaten. Het wordt een spannende dag, want wie verdient de titel Landelijke Ambassadeur mbo 2018 en mag zich komend jaar hét gezicht van het mbo noemen? ‘s Avonds tijdens het Ambassadeursgala volgt de ontknoping. Als enige overgebleven Rotterdamse student zal Desiree er alles aan doen om ook de laatste twee challenges met succes te volbrengen!

Dit is mbo
Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Mbo-ers pakken aan’ om te zien met hoeveel passie en plezier alle kandidaten zich hebben ingezet tijdens de tweede challenge en wie door de jury zijn benoemd voor de top 10.