Rotterdam,
16
april
2019
|
15:25
Europe/Amsterdam

Debatten met studenten Albeda bij partner LOKAAL

Samen met onze samenwerkingspartner LOKAAL organiseren we binnenkort twee debatten: het Vrijheidsdebat op 5 mei en het Europadebat op 20 mei. In beide debatten doet een grote groep van onze studenten mee. Het Vrijheidsdebat is openbaar toegankelijk en iedereen is van harte uitgenodigd om het bij te wonen. Het debat op 20 mei is, vanwege een beperkt aantal plek in de raadszaal, besloten.

In samenwerking met Albeda en Zadkine organiseert LOKAAL jaarlijks op 5 mei het Vrijheidsdebat tijdens het Bevrijdingsfestival in Rotterdam. Tijdens dit debat wordt met onze studenten het debat aangegaan over wat vrijheid betekent en wat het betekent om in vrijheid te kunnen kiezen. LOKAAL kiest daarbij dit jaar, net als vorig jaar, voor een socratische debatvorm. Hierin draait het niet zozeer om het verdedigen van stellingen, maar om het voorleggen van dilemma’s. De groep studenten die deelneemt aan het Vrijheidsdebat heeft afgelopen maart ook deelgenomen aan het Jongerendebat. Voor het Jongerendebat is een groep studenten van een aantal colleges via verschillende trainingen voorbereid op het debatteren op een podium.

De deelname van Albedastudenten aan het Jongerendebat en het Vrijheidsdebat komt voort uit een duurzame samenwerking tussen Albeda en LOKAAL in aanloop naar diverse debatten. Zo zullen er ook studenten van Albeda deelnemen aan het Europadebat op maandag 20 mei. Dit is een jongerenverkiezingsdebat in het kader van de Europese Parlementsverkiezingen van 23 mei. Aan het Europadebat doen studenten mee van Albeda, Zadkine en de Rotterdamse jongerenraad Young010. In voorbereiding op dit debat is er door LOKAAL een lessenreeks ontwikkeld over democratie, de rechtsstaat en vrijheid. Deze lessenreeksen vinden bij Albeda plaats tijdens lessen voor het vak Burgerschap. In totaal worden er 350 Albedastudenten getraind door stichting LOKAAL. Zowel aan het Vrijheidsdebat als aan het Europadebat doet een selectie van hen mee.

Info over 5 mei: https://lokaal.org/evenement/vrijheidsdebat-wat-betekent-vrijheid-voor-jou/

Info over 20 mei: https://lokaal.org/evenement/jongeren-verkiezingsdebat-europa/