Rotterdam,
23
juni
2021
|
16:57
Europe/Amsterdam

De muziek van AMP alumni Stijn Kouwenhoven Idetto en Jordi Coenradie gaat de hele wereld over!

Als Albeda zijn we supertrots op onze alumni, het producerduo HUTS!!!
Stijn Kouwenhoven Idetto en Jordi Coenradi kennen elkaar van de Albeda-opleiding Muzikant/Producer in Rhoon. Ze bleken allebei van melodieuze dance te houden die toegankelijk en energiek is. Ze zijn goede vrienden geworden en staken een jaar geleden de koppen bij elkaar en begonnen dj- en producersduo HUTS. Ze hadden vanwege Covid genoeg tijd om tracks te maken, die ze in eigen beheer bij Spotify en andere streamingsdiensten onderbrachten.

Veel muzikale huisknutselaars deden afgelopen jaar hetzelfde. En trokken wellicht een paar honderd luisteraars. Bij HUTS gebeurde echter iets waar veel leeftijdgenoten slechts van kunnen dromen. ,,Onze muziek is het afgelopen jaar al ruim 40 miljoen keer beluisterd,” zegt Stijn trots. ,,Dat is best bijzonder natuurlijk. Vooral in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zijn we heel populair.”

Stijn en Jordi hebben het geluk gehad dat een populaire muzieksamensteller hun muziek in zijn lijstjes opnam waardoor ze goed beluisterd werden. Even later stonden ze op de cover van Main Stage, de grootste dance playlist van Spotify in Europa.

Het nummer Red Lipstick (hey what’s up it’s 616) ging vooral op TikTok snel viral en is ondertussen al 5 miljoen keer gestreamd. Daarmee trokken ze de aandacht van Virgin Records, die de komende tijd drie nieuwe tracks van HUTS gaat uitbrengen.

Benieuwd naar hun muziek? Kijk eens op de facebookpagina van dit duo.

Bron: AD Westland. Lees hier het hele artikel.