Rotterdam,
16
mei
2022
|
19:21
Europe/Amsterdam

De Kunsthal kleurt blauw tijdens MBO Monday

Maandag 16 mei bezochten ruim 1.100 studenten van Albeda de Kunsthal voor de eerste MBO maandag. Een dag lang was de Kunsthal exclusief terrein voor de studenten, waarbij naast de tentoonstellingen een uitgebreid programma werd georganiseerd, gemaakt op en vóór de studenten. De activiteiten zijn gericht op de tentoonstellingen die in de Kunsthal te zien zijn, waaronder Calder Now. In projectteams bedenken, ontwerpen en organiseren de studenten zelfstandig muziek-, theater- en dansoptredens, battles, modeshows, geluidscollages, workshops en projecten. Uit deze brede variëteit aan activiteiten kunnen studenten gedurende de dag zelf hun keuze maken, op basis van hun interesse. @@Studenten uit het mbo zijn zeer divers qua opleiding en achtergrond en gericht zich tijdens hun opleiding al direct op een werkend bestaan. Door de duur en aard van de opleidingen is er voor deze studenten soms minder tijd en mogelijkheid om breder te ontdekken en te ontwikkelen. De Kunsthal heeft sinds 2012 een convenant met Albeda, waarin is vastgelegd dat beide instellingen zich inspannen om mbo-studenten kennis te laten maken met kunst en cultuur. 

Bezoekers van de toekomst
Met het programma MBO Monday, mede mogelijk gemaakt door Fonds 21, wil de Kunsthal zich samen met de onderwijsinstellingen ontwikkelen. De stad Rotterdam kent negen grote en menselijke onderwijsinstellingen die mbo-onderwijs aanbieden. In totaal zijn aan deze opleidingen bijna 60.000 studenten verbonden. De mbo-instellingen willen deze niet alleen voorbereiden op de arbeidsmarkt, maar ook opleiden tot volwaardige, flexibele burgers die voorbereid zijn op de toekomstige toekomst. Kritisch en creatief denken, innovatief en ondernemend zijn en mee kunnen bewegen met veranderende vormende kernvaardigheden. Het zijn deze competenties waar kunst en cultuur een juiste bijdrage aan kunnen leveren.

[email protected] Kunsthal kleurde prachtig blauw en de bezoekende studenten en docenten waren erg enthousiast over het aanbod. Zij namen vrolijk deel aan de verschillende workshops en verschillende voorstellingen. De organisatoren van De Kunsthal en Albeda zijn blij met de opkomst en de geweldige inzet van studenten en docenten die hard gewerkt hebben en een mooie creatieve MBO Maandag neergezet hebben. Volgend jaar weer een MBO maandag!

Bekijk hier de aftermovie!