Rotterdam,
09
oktober
2018
|
13:15
Europe/Amsterdam

Daklozen en vluchtelingen warm de winter door dankzij studenten Mode!

De studenten van de mode/ maatkleding opleidingen hebben in oktober bezoek gehad van Bas Timmer, de bedenker van de Sheltersuit, om te vertellen over het Sheltersuitproject. Bas maakt samen met zijn team water- en winddichte jassen die eenvoudig getransformeerd kunnen worden tot een slaapzak zodat het hele lichaam is beschermt tegen barre weersomstandigheden. Deze Sheltersuits worden aan Nederlandse daklozen en vluchtelingen in Griekenland gegeven. Onze studenten Mode dragen hun steentje bij door de tassen, waar de Sheltersuits inpassen, te maken. De stoffen voor maar liefst 120 rugzakken, worden in de week van de Goede Doelendag op 18 oktober, door de studenten in elkaar gezet.

Stichting Sheltersuit staat voor recht op warme kleding ter bescherming van mensenlevens. Deze Nederlandse ‘humanitaire startup’ gebruikt innovatief Dutch Design om mensenlevens te beschermen tegen de natuur. De Sheltersuit is het icoon. Maar Sheltersuit is meer: de gebruikte materialen zijn ‘geupcycled’, het is laagdrempelig door donaties van materialen door MVO-partners, de productie is van ‘mens tot mens’ waarbij vluchtelingen, daklozen en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt zich inzetten voor de medemens in nood. Daarnaast is Sheltersuit een kledingmerk waarbij ontwerpen van Bas Timmer bijdragen aan het gratis beschikbaar stellen van Sheltersuits.

Wij zijn trots om dit mooie project op deze manier te kunnen ondersteunen.

Bekijk hier het filmpje van het bezoek van Bas Timmer aan de Sportlaan waar hij uitleg geeft over het Sheltersuitproject.