Rotterdam,
09
maart
2018
|
12:19
Europe/Amsterdam

Carwash Blijdorp ‘adopteert’ een klas van Albeda Startcollege

Op 23 februari is een bijzondere samenwerking gestart tussen Carwash Blijdorp en Albeda Startcollege. Carwash Blijdorp adopteerde namelijk een klas. ‘Adopteer een klas’ is een initiatief van de projectgroep Toekomst in Zicht van de Broedplaats 010, een groep docenten werkzaam in de gemeente Rotterdam, die zich hard willen maken voor een betere samenwerking tussen bedrijven en scholen en innovatief onderwijs.

Werkweek bij Carwash Blijdorp

Op 23 februari kreeg de klas een rondleiding door het bedrijf van Dave van Akkeren, de directeur van Carwash Blijdorp. De studenten kregen veel informatie over hoe het water opgepompt wordt uit de grond, aan welke eisen het water moet voldoen, hoe het water later weer gezuiverd wordt, welke chemische processen er plaats vinden, hoe er milieuvriendelijk en hygiënisch gewerkt moet worden en nog veel meer. De studenten luisterden geïnteresseerd en stelden volop vragen.

De komende tien weken mogen de studenten deze kennis in de praktijk gaan oefenen. Wekelijks gaan twee leerlingen drie volle dagen werken in de Carwash in plaats van naar school. De overige twee dagen lopen ze gewoon stage bij hun stagebedrijf. Deze ‘werkweek’ sluiten ze af met een certificaat voor hun portfolio, waarop vermeld staat dat ze het poetsen van auto’s goed beheersen.

Een certificaat waar de jongeren ook iets aan hebben als ze op een bijbaantje bij een andere wasstraat willen solliciteren. Ook Dave van Akkeren heeft regelmatig jongens nodig voor de weekenden en de vakanties en heeft al toegezegd dat hij dan eerst aan deze studenten zal denken.

Meer adopties

De komende periode zullen er meer ‘adopties’ plaats gaan vinden. Er hebben zich diverse bedrijven gemeld die graag op deze manier met ons willen gaan samenwerken en ook docenten van Albeda Startcollege zijn enthousiast geworden. Onze studenten leren immers vaak meer van de praktijk dan van de theorie.

Meer weten? Neem dan contact op met Wilma Lodder, w.lodder@albeda.nl