Rotterdam,
13
december
2022
|
14:54
Europe/Amsterdam

Carrièreswitch naar onderwijs en/of kinderopvang

Op zaterdag 21 januari 2023 zal voor de tweede keer dit schooljaar een bijzondere carrièreswitch informatiebijeenkomst plaatsvinden in Rotterdam. Iedereen die mbo 2 of hoger is opgeleid, werkervaring heeft en graag wil werken met kinderen in Rotterdam, is uitgenodigd. Bezoekers kunnen kiezen voor een carrièreswitch naar het onderwijs of naar de kinderopvang. Op 26 november werd een soortgelijke beurs gehouden. Collega’s van Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk waren aanwezig om voorlichting te geven over onze opleidingen.

Hoe kan ik het juiste diploma halen?
Zo’n 120 geïnteresseerden gingen op 26 november naar het WTC in Rotterdam om de presentaties bij te wonen van de gezamenlijke pabo's, het Ad PEP of roc’s. Albeda en Zadkine gaven in blauw en roze gezamenlijk een presentatie en algemene vragen werden beantwoord. Daarna konden de bezoekers op de beursvloer in gesprek met de aanwezige schoolbesturen en kinderopvangorganisaties en konden zij bij Kinderopvang Werkt hun diploma laten checken. Persoonlijke verdiepende vragen kwamen ook aan de orde bij de stands van de opleiders. De vragen: “Hoe kan ik als carrière-switcher het juiste diploma halen en hoe kom ik aan een (betaalde) opleidingsbaan”, werden regelmatig gesteld. Maatwerk is bij carrière switchen van belang en door deze unieke samenwerking ook mogelijk.

In gesprek met wethouder Kasmi
Wethouder Kasmi bracht ook een bezoek aan dit event. Hij ging met enkele bezoekers in gesprek om te horen waarom ze een overstap overwegen en wat de Gemeente Rotterdam eventueel kan betekenen om het hen gemakkelijker te maken.

Al met al was het voor zowel bezoekers als deelnemende organisaties een geslaagde dag. Goed om op deze manier als gehele sector op zoek te gaan naar mensen die graag willen werken in het onderwijs of de kinderopvang. Want er is sprake van een flink medewerkers tekort.

Volgende bijeenkomst
​​​​​​​Op zaterdag 21 januari 2023 is de volgende carrière switch bijeenkomst. Werk met betekenis, werk voor en met de kinderen van Rotterdam. Hier vind je meer informatie over de bijeenkomst.