Rotterdam,
24
januari
2023
|
10:58
Europe/Amsterdam

Boulanger Luke ook door naar finale Skills Heroes

Na veel trainen liet Luke tijdens Skills Heroes zien hoe je broodjes bakt. En met succes! Ook Luke is door naar de finale.

‘’Hoe mooi is dit?” vertelt onderwijsleider Cees Bakker van Albeda Horecacollege. “Luke werkt bij bakkerij Vreugdenhil en volgt zijn opleiding in de Bakery Innovation Academy. Ook hij had het in december heel druk, maar ging direct na de feestdagen door met trainen. En dat werd beloond! Luke volgt de opleiding Zelfstandig werkend brood- en banketbakker en zit in het tweede jaar. Afgelopen oktober won Luke de Boulangerie talentenprijs van de Gouden Gard. Na deze overwinning wilde hij graag verder met wedstrijden en daarom neemt hij deel aan de Skills.”

Voor Luke was het een nieuwe ervaring. “Tijdens de wedstrijd van de Gouden Gard hoefde ik alleen maar producten in te leveren. Tijdens de Skills moest ik ze ter plaatse maken dus dat was een compleet nieuwe ervaring. En het is ook heel anders als je ineens in een andere bakkerij staat. Het liep niet zo soepel maar ik heb mij vol ingezet en echt mooie producten neergezet.”

Met zijn doorzettingsvermogen bakte Luke succesvol tijdens de Skills. Van de mysterie opdracht getoerd gerezen (chocoladebroodjes), gevulde briochebroodjes, de viervlecht en Winston van briochedeeg, traditionele baguettes, sierbroden tot aan een showstuk van brood met thema Nederland.

Op 14 en 15 maart bakt Luke ze bruin tijdens de finale bij de vakschool Rijn IJssel in Wageningen.

Luke, van harte gefeliciteerd en succes met de voorbereidingen!