Rotterdam,
09
mei
2017
|
19:34
Europe/Amsterdam

Bijzondere samenwerking tussen Albeda Danscollege en de SKVR

Op woensdag 10 mei komen ruim 100 SKVR-leerlingen in het kader van het project Challenge 010 kennis maken met het Albeda Danscollege. Ze krijgen informatie over de verschillende Dansopleidingen (niveau 3 en 4), een optreden en een workshop van de tweedejaars studenten. Het bezoek van de SKVR-leerlingen is een mooie aanvulling op de activiteiten die plaatsvinden ten behoeve van Albeda 25 jaar.

Challenge010
Tijdens het project Challenge 010 gaan Rotterdamse jongeren de uitdaging aan de beste danscrew van de stad te worden en hun persoonlijke grenzen te verleggen. Samen met jongens en meiden van andere scholen leren ze de nieuwste moves. Tijdens de lessen werken ze stapje voor stapje toe naar optredens met hun crew. Daarnaast is er een battle met andere crews uit de stad.

Samenwerking SKVR
De samenwerking met het Albeda Danscollege en SKVR-dans bestaat al een aantal jaar. Om didactische vaardigheden te leren, doen Albeda studenten kijkstages en assisteren ze bij lessen. Dit jaar hebben de tweedejaars studenten het evenement 'get up and dance’ van de SKVR bijgewoond. Hét event voor jonge dansers. Tijdens dit evenement worden de jonge dansers verrast met showcases van diverse danscrews, workshops, presentaties en een jamsessie. Daarnaast hebben ze een les geobserveerd op een van de middelbare scholen waar Challenge010 draait en gaan ze een workshop geven aan middelbare scholieren.

Programma van de dag:
- welkom/info/optredenZe krijgen informatie over niveau 3 (Dansinstructeur) en niveau 4 (Danscoördinator) door Hoofd van de dansopleidingen C. Leyte en docenten Giorgio Costa en Angelo Pardo + optreden van 'de Albedamix' door studenten klas 2

- workshops door studenten klas 2. Na een gezamenlijke warming up door de hosts Giorgio Costa en Angelo Pardo in de gymzaal worden er groepen gemaakt en gaan tweedejaars studenten een stuk uit de Albedamix met de skvr-leerlingen instuderen.

- showtime. De groepen komen na de workshop terug om aan elkaar te laten zien wat ze hebben geleerd. Een DJ zal het feest ondersteunen. 

- afscheid.