Rotterdam,
13
januari
2020
|
11:56
Europe/Amsterdam

Baljuwstraat decor voor energiek event Albeda Next

Op 9 januari vond op de Baljuwstraat weer een energiek event plaats van Albeda Next voor studenten van Albeda Startcollege en Albeda Horecacollege. Tijdens het event mocht Gyzlene Kramer-Zeroual, programmamanager Strategie en Externe Betrekkingen aan zes Albeda-studenten de eerste Edubadges uitreiken. Albeda is het eerste roc in Nederland dat is gestart met deze digitale badges. Studenten kunnen ze op hun LinkedIn-profiel of cv zetten om te laten zien wat ze tijdens hun studie aan extra’s hebben gedaan om hun skills te ontwikkelen. Albeda heeft gekozen om de badges te koppelen aan 21ste eeuwse vaardigheden. De studenten Mike, Iylaf, Cinque, Mika, Rodneelys en Nikita ontvingen de badges voor hun betrokkenheid bij de organisatie van diverse events voor Albeda Next, waaronder het event op 9 januari. Studenten werden op deze dag getrakteerd op gezonde hapjes en drankjes, boeiende inspiratietalks, een netwerklunch en workshops over bijvoorbeeld netwerken, ondernemersvaardigheden of creativiteit.

Kleine doelen stellen

De dag werd geopend door Jack de Jong, directeur Albeda Startcollege. Hij vertelde over het belang van het hebben van een goed netwerk en hoe hij dat stap voor stap heeft bereikt. Hij gaf aan dat hij het als jongen heel moeilijk vond om contacten te leggen en te netwerken en dat hij voor zichzelf steeds kleine doelen stelde, zoals: ‘Vandaag ga ik naar een bijeenkomst en dan moet ik minimaal met twee onbekende mensen contact leggen.’

Verborgen talenten

Vervolgens kondigde presentator Farbod Moghaddam Lorenzo en Insayno van IkBenWij aan. Zij gingen opzoek naar verborgen talenten in de zaal en die waren er genoeg. Zo vertelde een student dat hij op heel hoog niveau scheidsrechter is bij voetbalclub Sparta en dat hij grote ambities heeft op dit punt. Ook vertoonde een studente spontaan haar danskunsten op het podium en deelden diverse studenten hun concrete doelen voor de komende jaren, van het openen van een eigen tapasrestaurant tot het worden van kraamverzorgster of pedagogisch medewerker. Daarna was het beurt aan chef-kok Mounir Toub. Hij vertelde hoe hij zijn loopbaan stap voor stap vormgaf en opklom van mbo niveau 1 naar 4. Ook beschreef zijn vele pogingen om in contact te komen met zijn idool chef-kok Kranenborg. Hij betrok hierbij zelfs zijn groenteboer, die ook de groenteboer was van Kranenborg. Uiteindelijk lukte het hem en hebben ze veel samengewerkt.

In de middag konden de studenten workshops volgen over De kracht van invloed, Persoonlijke verhalen, NetworKing, Speak for yourself, Videosolliciteren, Make online money like a boss, Jij als merk en Met (zelf)vertrouwen de wereld in.

Uitreiking Edubadges

Vlak voor de netwerklunch werden de eerste Edubadges op het gebied van ‘samenwerken’ en ‘communiceren’ uitgereikt door Gyzlene Kramer-Zeroual aan de studenten. De badges kunnen worden verdiend op beginnners-, gevorderd of expertniveau. Gyzlene gaf aan enorm trots te zijn op:

  • Cinque Milliard (opleiding Leidinggevende Leisure & hospitality)
  • Mike van Zweden (opleiding Leidinggevende Leisure & hospitality)
  • Iylaf Bayati (opleiding Mbo-verpleegkundige)
  • Mika Rietveld (opleiding Verzorgende IG)
  • Rodneelys Duwaer (opleiding Juridisch-administratief dienstverlener)
  • Nikita Gouw (opleiding Juridisch-administratief dienstverlener)

Gyzlene: “Het is de bedoeling dat veel meer studenten in de komende maanden Edubadges ontvangen. In een veranderende arbeidsmarkt en samenleving is de roep om 21ste eeuwse vaardigheden steeds sterker. Albeda vindt het namelijk belangrijk dat er tijdens de opleiding van studenten structureel aandacht is voor vakmanschap, burgerschap, maar ook voor deze ‘skills voor de toekomst’. Samen met Ecbo (Expertisecentrum Beroepsonderwijs) en een aantal andere roc’s werken we aan een instrument om studenten inzicht te geven in de ontwikkeling van hun persoonlijkheid en 21ste eeuwse vaardigheden: KOMPAS21. Ook doen we mee met de pilot van SURF (ICT-coöperatie van onderwijs en onderzoek) om een infrastructuur te ontwikkelen waarmee Nederlandse onderwijsinstellingen Edubadges kunnen uitgeven, die internationaal erkend zijn!”

Al met al een geweldige en energieke dag op de Baljuwstraat met enthousiaste reacties van studenten.

Bekijk hier de foto’s van het event.
Bekijk hier de films: de lange versie en de korte versie.
Bekijk hier het artikel in het AD over de Edubadges.
Bekijk hier het artikel over Nikita en Mike in Briels Nieuwsland.