Rotterdam,
19
augustus
2019
|
14:05
Europe/Amsterdam

Baktalent Tim Bienefelt goed voorbereid onderweg naar Kazan

Zondagavond 18 augustus is Tim Bienefelt samen met Team NL vertrokken naar het Russische Kazan voor zijn deelname aan WorldSkills.
Na een intensieve voorbereiding probeert hij tijdens het WK voor beroepen in Rusland de wereld te veroveren met zijn bakkunsten. Waar anderen genoten van een vakantie besteedde Tim elk vrij moment aan trainen. Hij ziet de wedstrijd met vertrouwen tegemoet en is er klaar voor om het cluster Brood & Banket van Albeda Horecacollege te vertegenwoordigen. "Als ik bak zoals in Nederland, dan denk ik dat ik een goede kans maak'', zegt Tim zelfverzekerd.

Tim wordt in Rusland begeleid door meester Boulanger Hiljo Hillebrand en zijn docent Cees Bakker. Albeda is bijzonder trots op Tim en wenst hem, zijn begeleiders en de andere deelnemers van Team NL veel plezier en succes! Tim is te volgen op instagram: @timbteamnl

WorldSkills, de Wereldkampioenschappen voor jonge vakmensen, wordt tweejaarlijks gehouden. De editie van 2019 is van 22 t/m 27 augustus in Kazan, Rusland. Zo'n 1600 deelnemers uit 60 landen verschijnen aan de aftrap van het grootste beroepenevenement van Europa. Zij gaan de strijd met elkaar aan in 56 beroepen, van bloemschikken tot schilderen, mechatronica tot lassen. De organisatie verwacht meer dan 150.000 bezoekers. Team Nederland bestaat uit 30 nationaal kampioenen van het mbo.

Albeda

Albeda is een regionaal opleidingscentrum in Rotterdam en omgeving. Met kleinschalig, herkenbaar en aantrekkelijk onderwijs voor vakmanschap en burgerschap, vormgegeven in colleges. We bouwen samen met bedrijven aan een ondernemende school voor beroepsonderwijs in de stad en de regio. Daarbij werken we intensief samen met de onderwijsinstellingen in onze omgeving, zowel het toeleverend als het vervolgonderwijs.