Rotterdam,
13
juni
2019
|
16:20
Europe/Amsterdam

Anouar blijft voor ons de winnaar

Onze Rotterdamse Albedastudent sociaal werk Anouar El Addouti straalde woensdag op een groot podium in Rotterdam Ahoy met ‘zijn’ jonge voetballers. Tijdens een voetbaltoernooi ruim zes jaar geleden, wilde hij het plezier en de passie van de deelnemers ook delen met deze jongens in zijn eigen buurt. Met vervolgens zijn buurtwerk voor een groots voetbaltoernooi, won hij in mei de Young Impact Community Award.

Winst in zicht
Met deze Award belandde Anouar in een spannende finale op woensdag 12 juni, waar hij net niet de George Maduro-prijs won. Tijdens een spetterend evenement in Rotterdam Ahoy stemden meer dan 1000 jongeren Anouar naar de eerste plek bij een voorlopige ‘tussenstand’. Als één van de vijf genomineerden voor de prijs die zou gaan naar de jongere(n) met het beste idee voor een betere wereld, was de winst in zicht. Toch stemde het publiek alsnog voor Teun Toebes, die met onder andere zijn ‘silent disco’ alle mensen met dementie uit hun dagelijkse routine haalt.

Sponsoring door Albeda College SPW
Anouar zet zich niet alleen in voor de buurt Kralingen Crooswijk met voetbal. Anouar: “Ik zorg voor weerbaarheidstraining aan jongeren met een verstandelijke beperking en ondersteun jongeren bij het vinden van een baan en/of stageplek. Vorig jaar ben ik Nederlands kampioen geworden als trainer van een voetbalteam uit Crooswijk. Nu mogen we met het team naar Barcelona!” Edith Wortel, directeur van Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk, is supertrots op Anouar: “Als je op je achttiende als student sociaal werk zo’n inzet laat zien naast je studie, dan moeten we dat vanuit Albeda koesteren en ondersteunen. Albeda gaat dan ook het voetbaltoernooi naar Barcelona sponsoren. Anouar blijft voor ons de winnaar!”

Bekijk hier ook het artikel van RTV Rijnmond.