Rotterdam,
02
juli
2021
|
11:50
Europe/Amsterdam

Alle studenten van Albeda Sportcollege komend studiejaar gegarandeerd van goede stageplek

Albeda Sportcollege heeft het afgelopen jaar keihard gewerkt om de bpv binnen de opleidingen nog beter vorm te kunnen geven. Er zijn contacten gelegd met zo’n 35 organisaties en verenigingen in de regio Rijnmond, de zogenaamde satellietclubs. Doelstelling is om studenten van verschillende niveaus (2, 3 en 4) onder te brengen bij deze samenwerkingspartners, alwaar studenten diverse modules doorlopen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van modulekaarten die Albeda Sportcollege in samenspraak met de samenwerkingspartners heeft ontwikkeld. Het is echt een primeur waar we trots op mogen zijn!

De afspraken
Dennis Zijlmans, docent en bpv-coördinator bij Albeda Sportcollege is de kartrekker van dit project.  Dennis: “We hebben afspraken gemaakt met een flink aantal organisaties en verenigingen. Bij elke partner kunnen we jaarlijks zo’n 20 tot 25 studenten plaatsen. We hebben daardoor de unieke situatie gecreëerd, dat elke student die bij ons zijn opleiding gaat volgen, gegarandeerd is van een stageplaats. En niet zomaar een stageplaats. Het gaat vooral om een kwalitatief goede stageplaats. Door te werken met modulekaarten weten we zeker, dat alle studenten zich kunnen ontplooien en ontwikkelen en hebben we de garantie, dat alle aspecten van een kwalitatief goede stage aan bod komen.”

Voor elke samenwerkingspartner wordt vanuit Albeda Sportcollege een Albedacoach aangesteld. Deze Albedacoach is de spil tussen het bpv-bedrijf en Albeda Sportcollege. Uiteraard wordt er vanuit Albeda Sportcollege aankomend jaar hoog ingezet om de bpv zeer succesvol te laten worden.

Dennis vervolgt: “Het was een intensief traject om met alle partners om de tafel te gaan zitten en de gesprekken te voeren, maar ik ben ervan overtuigd dat alle betrokkenen hier veel profijt van kunnen hebben. De partners krijgen goede stagiairs en daarmee ook een uitbreiding in hun bezetting. De studenten krijgen vanuit Albeda Sportcollege standaard een stageplek aangeboden en zijn ervan verzekerd dat hun stage aan een hoge kwaliteitsnorm voldoet.”

Bpv-map
Dennis wordt in de organisatie bijgestaan door Chantal van Seeters. Onder de bezielende leiding van Dennis en Chantal ligt er voor alle satellietverenigingen nu een uitgebreide BPV-map. Ieder satellietbedrijf krijgt nog voor de zomervakantie hun eigen gepersonaliseerde map! Ook qua afstemming, inhoud, uniformiteit en vormgeving mogen we op deze ontwikkeling heel erg trots zijn.

De partners
De eerste officiële samenwerkingsovereenkomsten zijn ondertussen getekend; het gaat om Giovanni van Bronckhorst Foundation, Loopbaangarantie, Gemeente Nissewaard, Excelsior4All, SC Excelsior, Feyenoord Street League, TOS, VV. Spirit, VV. Nieuwerkerk, FC Binnenmaas, BVV Barendrecht, VV. Smitshoek, SV. Slikkerveer, VFC Vlaardingen, Spartaan’20, LMO, V.O.C., RKSV Spartaan ‘20 en VV Spijkenisse.

Aankomende 2 weken zullen de laatste samenwerkingsovereenkomsten ondertekend worden op de verschillende locaties; FC IJsselmonde, SV Charlois, VV. Poortugaal, VV Brielle, Krajicek Foundation, IJsselkids, Partou-smallsteps, LekkerFIT!, Sportperformance Rijnmond, Stichting Laurens en Sportbedrijf Rotterdam

Bij alle partners zal komend studiejaar in elk geval een mooie Albedavlag wapperen en zal er bij de voordeur een bord gemonteerd worden van Albeda Sportcollege als samenwerkingspartner.